Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Nu har City Gross invigt nya butiken i Linköping

Så var dagen äntligen här.
Nu har City Gross invigt nya butiken i Linköping.
– Vi har sett fram emot den här dagen, konstaterar butikschefen Stefan Öhgren.

Butikschefen Stefan Öhgren, ägarbolagets Elisabeth Bergendahl Mylonopoulos och centrumchefen Jessica Lundmark var den trio som såg till att bandet klipptes när det äntligen var dags att inviga City Gross senaste enhet, den på Tornby i Linköping.
En god stund innan det var dags att öppna så ringlade kön lång utanför den nya matbutiken. Med drygt 4 000 kvadratmeter yta, fokus på färskvaror kryddat med saluhallskänsla vill City Gross nu intensifiera kampen om kunderna i Linköping.
– Vi har sett fram emot den här dagen! Det har varit hårt arbete med att förbereda butiken och det känns fantastiskt att så många kom för att fira, säger butikschef Stefan Öhgren.
City Gross genomförde här sin andra etablering i Linköping. I handelsområdet Tornby kom hundratals förväntansfulla kunder kom för att delta under den festliga invigningen.
Längs kön bjöds det på såväl tilltugg som underhållning. Förutom en röd matta som rullats ut, fanns också hela personalstyrkan på drygt 70 personer närvarande för att möta kunderna i butikens entré med applåder.

Ägarna på plats
På plats fanns även ägarfamiljen Bergendahl Mylonopoulos, ledningsgruppen, representanter för huvudkontoret i Hässleholm och leverantörer. När klockan slog 10.00 klipptes bandet av Elisabeth Bergendahl- Mylonopolus tillsammans med butikschef Stefan Öhgren, övervakade av centrumchefen Jessica Lundmark.
De drygt 4 000 kvadratmetrarna har en saluhallskänsla, erbjuder volymhandel och en satsning på färskvaror. Här ryms en lång delikatessdisk med ost, chark, färsk fisk och rätter lagade i butiken. Butiksstyckat svenskt kött, catering, bröd från eget bageri och färdiga matkassar för avhämtning i butik ingår också i erbjudandet.
Det har också varit ett stort intresse för att få jobba i den nya butiken och butikschefen Stefan Öhgren och övriga har haft mycket att stå i även i den delen.
– Det har varit ett gediget arbete med att sätta gruppen. Resultatet är ett härligt och tajt gäng, tycker jag, konstaterar han.

Det viktigaste i rekryteringsprocessen?
– Att hitta människor som tycker att det är roligt att gå till jobbet och att möta kunderna varje dag

Överlägsen resurs
Det gäller, konstaterar Stefan, inte minst i dessa tider av e-handel runt hörnet även i dagligvaruhandeln.
– Människorna och det personliga mötet med kunden är ju den mest överlägsna resursen butiken har och den kan aldrig  e-handeln konkurrera med, säger den nye butikschefen.
För hans del börjar karriären i dagligvaruhandeln en gång i Motala. Som ung kille fick han följa med pappa till Domus i Motala där fadern var chef och hade som första jobb att köra kundvagnar från taket.
Sedan hamnade han i Mantorp och har varit butikschef hos Coop i både Linköping och Örebro, jobbat hos City Gross sedan 2011 som butikschef i Uppsala och nu i samma funktion i Mantorp.
Den rutinen får en och annan paradox – som att Stefan Öhgren nu blir butikschef för City Gross i Tornby i samma lokaler där han startade som butikschef för Coop för 19 år sedan.
– Det har varit bra lärdomar och jag bär med mig att med hårt arbete, en tydlig plan och glada medarbetare kommer man långt, summerar Stefan de olika erfarenheterna längs vägen.
Sedan tidigare finns City Gross i en första butik i Linköping liksom i Mantorp och Norrköping när det gäller Östergötland.
– Jag tror att det här blir en fantastiskt bra etablering och en bra butik, säger Stefan Öhgren.
– Våra andra butiker i Östergötland går fantastiskt bra och vi har ett bra rykte samtidigt som City Gross blir ett attraktivt begrepp för fler och fler svenskar.
– Vi står för något annat än våra konkurrenter när vi vill förena färskvaruhall med storhandel och det ska bli roligt att visa även här i Tornby.

Fakta/City Gross
City Gross grundades 1993 och består idag av över 40 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och idag ägs av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.

SENASTE NYHETERNA

E-MAGAZINE

Håll koll på de senaste nyheterna inom dagligvaruhandeln vart du än befinner dig. 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Fler nyheter.

Nytt pris på Dagligvarugalan

Årets arbetsgivare. Det blir det nya priset när nästa upplaga av Dagligvarugalan genomförs. Priset delas ut av Youbber, rekryteringsföretaget som

Sex butiksrån i Kalmar län

Under en treveckors-period har sex livsmedelsbutiker i Kalmar län utsatts för Brutala rånare agerar mot flera Coop-butiker. I samtliga fall

Livsmedelsindustrin på plus

Enligt Livsmedelsföretagens nya undersökning ökar förtroendet för livsmedelsindustrin. 89 procent av de 1 011 svarande i en undersökning har stort förtroende

Prisad för Black Friday-motstånd

Erikshjälpen ger i år utmärkelsen ”Sveriges second hand-profil” till Henning Gillberg, vd för Repamera. Gillberg får priset för sitt arbete

Paul Svensson hyllad igen

Paul Svensson korades nyligen till hedersdoktor vid Örebro universitet. Nu är han aktuell för ännu en fin utmärkelse då han

Hon ska leda Hemköp på nätet

Fabiola Wikström blir ny chef för Hemköps e-handel. Wikström har arbetat med e-handel mer än tio år och kommer närmast

Spendrups letar goda idéer

Tusen goda idéer? Exakt. Det är vad Spendrups vill ha. Det handlar om hållbarhet och bryggeriet ta nu hjälp av

Plockar bort kaustiksoda

Coop Värmland plockar bort kaustiksoda ur butikshyllorna. Orsaken är en trend där ungdomar använder kaustiksodan för att göra hemmagjorda bomber

KRAV rekryterar pressansvarig

KRAV har rekryterat Carina Johansson som pressansvarig kommunikatör, med särskilt fokus på pressarbete och opinionsbildning. Hon kommer närmast från forskningsinstitutet

Rekordlåg nivå av campylobacter

Färska siffror visar en rekordlåg nivå av campuylobakter i svenska kycklingflockar, enligt Svensk fågel. Det uträknade medeltalet för 2019 års

Var fjärde ny vara vegansk

Försäljningen av köttfritt i Storbritannien fortsätter att öka kraftigt. 23 procent av alla nya brittiska livsmedelsprodukter 2019 var veganska och

Åhléns digitaliserar kvitton

Först Ica och Jula. Nu Åhléns. Det handlar om digitala kvitton och avtal med Kivra. Under våren lanseras samarbetet som

Ica stänger Göteborgs-butik

I slutet av februari stänger Ica Supermarket i Rosenlund i Göteborg för gott. Butiken öppnade så sent som 2013 men

Sälj Ica och Axfood

Har du aktier i Axfood eller i Ica-gruppen? Sälj dem i så fall. Rådet kommer från Nordea som under tisdagen

powered by Typeform

Online videos

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch