Nu har första Netto blivit Coop

Idag öppnar tre tidigare Nettobutiker som Coop.
Butikerna har fått ett bredare sortiment och längre öppettider.
Priserna är enligt Coop på samma nivå som tidigare.

Efter vårens köp där Coop tog över hela Nettos butikskedja i Sverige har ett intensivt arbete pågått.
Nu börjar det praktiska utförandet och idag, fredag, har de tre första före detta Netto-butikerna öppnat som Coop-butiker.

– Vårt uppdrag vid starten för 120 år sedan var att erbjuda ren, oförfalskad mat till rimliga priser. Med de nya Coopbutikerna som öppnar idag visar vi tydligt att det är lika viktigt idag, säger Christian Wijkström, styrelseordförande i Coop vardagshandel AB (tidigare Netto Sverige).

När butikerna nu öppnar som Coop har de samma format och utseende som övriga butiker i kedjan. Jämfört med Netto breddas sortimentet av mat betydligt, från cirka 2 000 artiklar till 6 000. Öppettiderna kommer också att förlängas.

De tre första butikerna som nu öppnas blir pilotbutiker, där det nya kunderbjudandet ska utvärderas löpande och anpassas i takt med att nya butiker ställs om.

– Jag är väldigt stolt över alla medarbetare som jobbat hårt för att vi idag bara två månader efter att vi tog över verksamheten kan öppna tre butiker som jag verkligen tror kommer uppskattas, vd Patrik Levin.

De tre butiker som nu blivit först ut i omställningen är den på Malmvägen i Sollentuna i sällskap med butiken på Slättenvägen i Falkenberg och den på Vattenverksvägen i Malmö.
Planen är att hela kedjan ska vara Coop-omställd nästa sommar, 2020.