Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Nu startar Foodtech-acceleratorn Bloomer

Nya acceleratorprogrammet Bloomer riktar sig till Foodtech-entreprenörer som vill utveckla lösningar och tjänster som ska göra livsmedelsbranschen mer hållbar. Bakom acceleratorn står Coop, Norrsken Foundation och Sweden Foodtech. Bloomer är ett unikt program som erbjuder rätt förutsättningar för entreprenörer som vill göra skillnad.

– Med acceleratorn Bloomer skapar vi en plattform för entreprenörer som vill göra matbranschen mer hållbar – och som snabbt vill få ut sin tjänst eller lösning i mat-Sverige. Tillsammans med entreprenörerna ska vi möjliggöra lösningarna som ska driva matbranschen i Sverige framåt, säger Magnus Johansson, vd Coop Sverige AB.

Foodtech-acceleratorn Bloomer riktar sig till entreprenörer som har en utvecklad lösning eller tjänst som de vill och kan testa på marknaden. Som deltagare i programmet får entreprenörer möjlighet att testa och utveckla sin lösning samtidigt som de får mer kunskap om hur de framgångsrikt kan utveckla sitt bolag. Innehållet i programmet kommer till stor del att skräddarsys för respektive bolag för att säkerställa att de får det specifika stöd de behöver.

Initiativtagare till programmet är Coop, som kommer att ge entreprenörer tillgång till företagets kanaler, data, hjälp med pilotering och mentorer. Coop med ägare samt andra investerare ämnar även bidra med finansiering efter programmet. För Coop är det en mångmiljonsatsning och ett viktigt steg i Coops arbete med att anamma mer öppen innovation tillsammans med partners och entreprenörer. Norrsken Foundation, som också är en av initiativtagarna bakom Bloomer, kommer att bidra med sitt nätverk av mentorer, partners, investerare och kunskap kring att utveckla bolag som vill ha positiv inverkan på världen.  Sweden Foodtech kommer att bistå med spetskompetens inom foodtech, mentorer från sitt nätverk och stöd med att bedriva programmet.

– Mat är glödhett just nu, med spännande startups inom samtliga områden: produktion, distribution och återvinning. Mat är även ett område där konsumenterna själva kan ta tydlig ställning i sitt vardagsliv. Vi är stolta över att tillsammans med Coop och Sweden Foodtech kunna skapa Bloomer och på så sätt kunna stötta de fantastiska entreprenörer som varje dag arbetar för att göra matvärlden till en ännu godare plats, säger Funda Sezgi, Chief Operating Officer på Norrsken.

För att säkerställa att varje entreprenör får det stöd som behövs för att ta nästa steg har stor vikt lagts vid att hitta mentorer som är en del av accelerator-programmet som har erfarenheterna och kunskaperna som behövs för att navigera rätt i livsmedelsbranschen. Till en början har Bloomer knutit till sig ett stort antal mentorer från de deltagande initiativtagarna och externa personer som är framgångsrika och som besitter relevant erfarenhet som Michael Dahlén, Frida Siwe, Donnie Lygonis och Erik Byrenius.

– Vi är övertygade om att vi tillsammans med våra handplockade mentorer och partners har de kompletterande erfarenheterna och styrkorna som kan göra att entreprenörernas lösningar kan blomma ut ordentligt. Detta är ett viktigt steg till att börja revolutionera matsystemet och bidra till en mer hållbar och välmående värld, säger Jessica Wolf från Coop, ansvarig för Bloomer.

SENASTE NYHETERNA

E-MAGAZINE

Håll koll på de senaste nyheterna inom dagligvaruhandeln vart du än befinner dig. 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Fler nyheter.

Nytt pris på Dagligvarugalan

Årets arbetsgivare. Det blir det nya priset när nästa upplaga av Dagligvarugalan genomförs. Priset delas ut av Youbber, rekryteringsföretaget som

Sex butiksrån i Kalmar län

Under en treveckors-period har sex livsmedelsbutiker i Kalmar län utsatts för Brutala rånare agerar mot flera Coop-butiker. I samtliga fall

Livsmedelsindustrin på plus

Enligt Livsmedelsföretagens nya undersökning ökar förtroendet för livsmedelsindustrin. 89 procent av de 1 011 svarande i en undersökning har stort förtroende

Prisad för Black Friday-motstånd

Erikshjälpen ger i år utmärkelsen ”Sveriges second hand-profil” till Henning Gillberg, vd för Repamera. Gillberg får priset för sitt arbete

Paul Svensson hyllad igen

Paul Svensson korades nyligen till hedersdoktor vid Örebro universitet. Nu är han aktuell för ännu en fin utmärkelse då han

Hon ska leda Hemköp på nätet

Fabiola Wikström blir ny chef för Hemköps e-handel. Wikström har arbetat med e-handel mer än tio år och kommer närmast

Spendrups letar goda idéer

Tusen goda idéer? Exakt. Det är vad Spendrups vill ha. Det handlar om hållbarhet och bryggeriet ta nu hjälp av

Plockar bort kaustiksoda

Coop Värmland plockar bort kaustiksoda ur butikshyllorna. Orsaken är en trend där ungdomar använder kaustiksodan för att göra hemmagjorda bomber

KRAV rekryterar pressansvarig

KRAV har rekryterat Carina Johansson som pressansvarig kommunikatör, med särskilt fokus på pressarbete och opinionsbildning. Hon kommer närmast från forskningsinstitutet

Rekordlåg nivå av campylobacter

Färska siffror visar en rekordlåg nivå av campuylobakter i svenska kycklingflockar, enligt Svensk fågel. Det uträknade medeltalet för 2019 års

Var fjärde ny vara vegansk

Försäljningen av köttfritt i Storbritannien fortsätter att öka kraftigt. 23 procent av alla nya brittiska livsmedelsprodukter 2019 var veganska och

Åhléns digitaliserar kvitton

Först Ica och Jula. Nu Åhléns. Det handlar om digitala kvitton och avtal med Kivra. Under våren lanseras samarbetet som

Ica stänger Göteborgs-butik

I slutet av februari stänger Ica Supermarket i Rosenlund i Göteborg för gott. Butiken öppnade så sent som 2013 men

Sälj Ica och Axfood

Har du aktier i Axfood eller i Ica-gruppen? Sälj dem i så fall. Rådet kommer från Nordea som under tisdagen

powered by Typeform

Online videos

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch