Ny kaffekub ersätter vakuumpackat?

En ny tysk innovation ska revolutionera kaffehanteringen.
Tyska Optima Packaging Group har med två partners utvecklats en kubformad kartongförpackning som ska bli ett alternativ till de traditionella vakuumförpackningarna.

Det är tyska Optima Packaging Croup, kaffeleverantören New Coffee och kartongkonvertereraren Hörauf som skapat den nya barriärförsedda, kubformade kartongförpackningen som ska kunna ersätta de traditionella vakuumförpackningar vi använt sedan 1960-talet.

Förpackningen, med namnet Inline Can, har ett återförslutbart plastlock och när kaffet fylls på i en specialmaskin tillsätts kväve innan förpackningen blir hermetiskt tillsluten.
Kvävet ger kaffet extra lång livstid och den aluminiumbaserade barriären i kartongkuben tillsammans med det tättslutande plastlocket gör att kaffet håller sig fräscht längre och inte behöver flyttas till någon annan kaffeburk.

– Efter flera års utveckling är nu Inline Can redo för framgång inom kaffebranschen, säger  Ulrich Burkart som är försäljningschef hos Optima.

– Förutom malet kaffe är InlineCan också lämplig för andra kaffeprodukter som hela bönor och snabbkaffe, säger  Burkart.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform
Osäker kunskap om val av hälsosam mat

Osäker kunskap om val av hälsosam mat

En undersökning Brödinstitutet låtit göra visar att många är osäkra och har dålig kunskap om vilken mat som egentligen är hälsosam och klimatsmart.

4,5 miljoner kr till Bris från Circle K

4,5 miljoner kr till Bris från Circle K

Tre kampanjer under 2020 och ett gott resultat. Circle K kan nu tillsammans med sina kunder lämna över drygt 4,5 miljoner insamlade kronor till Bris.

Coop tecknar avtal med pantappen Bower

Coop tecknar avtal med pantappen Bower

Återvinningsappen Bower har blivit en succé och uppmärksammats både i Sverige och internationellt. Nu tecknar Coop ett nationellt avtal med Bower.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.