Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Ny Netto-vd siktar på rivstart

En ny styrelse och en ny vd.
Två logiska puckar sedan Coop köpt Netto i Sverige.
Patrik Levin tar över som vd och testar omställningen direkt i tre pilotbutiker.

1 juli slutfördes i formell mening Coops köp av Netto i Sverige.
I samband med det fick företaget en ny styrelse och den utsåg Patrik Levin (bilden), tidigare marknads- och försäljningschef hos Coop butiker & stormarknader, till ny vd.
Patrik Levin ny vd för Netto i Sverige

– Med Coop som ny ägare av Netto i Sverige går företaget nu in i en fas där butikerna fram till slutet av 2020 ska ställas om till Coop. Det känns naturligt att detta uppdrag leds av Patrik Levin som har gedigen ledarerfarenhet från både Coop och Netto och därmed har de rätta erfarenheterna och förutsättningarna för att leda verksamheten, sade Christian Wijkström, nytillträdd ordförande för Netto i Sverige då.

Nu börjar arbetet med att ställa om Netto-butikerna i Sverige till Coop-format. Redan under september ska det ske med de första butikerna.
Omställningsperioden i sin helhet beräknas till 18 månader och under den tidsperioden kommer verksamhet att drivas både under Nettos och Coops varumärke.

– Vi gör nu en av de största butiksinvesteringarna inom svensk handel på många år och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med alla medarbetare för att nå framgång i marknaden. Vår samlande kompetens är otroligt viktig i detta arbete, säger nye vd:n Patrik Levin.

Patrik Levin har jobbat på Coop butiker & stormarknader i drygt tre år, senast som försäljnings-och marknadschef. Han har tidigare varit försäljningschef på danska Kiwi och skaffade sig dessförinnan drygt åtta års erfarenhet från Netto i Sverige som distrikts- och butikschef.

SENASTE NYHETERNA

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch