ANNONS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Nya förpackningar för färdigmat

En ny serie förpackningar av återvunnen CPET-plast.
Nu lansar Faerch de återvunna förpackningarna.
De är dessutom godkända för livsmedel.

Förpackningsföretaget Faerch släpper CPET Evolve by Faerch, en serie förpackningar för färdigrätter som ger cirkulära livsmedelsförpackningar en ordentlig skjuts.
Nu ska de lanseras för färdigrätter i hela Europa.

Livsmedelsförpackningen består till 80 procent av återvunnen Pet från insamlade och återvunna flaskor och tråg.
Förpackningarna är också helt återvinningsbara för nya livsmedelsgodkända produkter och förpackningar.

– Evolve by Faerch ger livsmedelstillverkare, detaljhandlare och konsumenter ett färdigrättstråg som är återvunnet och återvinningsbart utan att kompromissa med funktionella egenskaper. Detta är ytterligare ett steg i vår resa mot att göra livsmedelsförpackningar verkligt cirkulära, säger Lars Gade Hansen, vd för Faerch i en kommentar.

Evolve by Faerch lägger inte heller till några färger. De finns därför bara i naturliga och varierande färger vilka återspeglar blandningen av de återvunna flaskor och tråg de är gjorda av.

– Evolve by Faerch-trågen ger också konsumenterna en efterlängtad visuell riktlinje för att enkelt välja mattråg tillverkade av återvunnet material. Det unika uttrycket påminner oss om att trågen är värdefulla resurser som måste samlas in efter användning så att de kan återvinnas, konstaterar Lars Gade Hansen.

Evolve by Faerch-serien i CPET har samma egenskaper som Faerchs övriga CPET-produkter.
De följer livsmedelslagarna och skyddar livsmedel i ett temperaturområde från – 40 grader Celsius till + 220 grader Celsius, skriver Packnet.

ANNONS <- SWAJPA ->

SENASTE NYHETERNA

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch