Pågen trimmar transporterna

Pågen vill effektivisera sina transporter.
Nu inför man ett nytt ruttplaneringsverktyg för det syftet.
– Vi ser ett allt större behov av att oftare kunna planera om våra transporter, säger försäljningschefen Christer Lindgren hos Pågen AB.

Genom ruttplaneringsverktyget Winroute från Descartes tar Pågen ett kliv på vägen mot att bli mer effektiva transporter, enligt en färsk pressrelease.
Tack vare det nya systemet får Pågens medarbetare även ett verktyg som underlättar deras arbetsplanering samtidigt som löftet till kunderna bibehålls, konstaterar man.

Pågen AB har idag cirka 400 säljare som levererar bröd, skorpor och kakor till kunder i 21 regioner i Sverige.
För att de på ett effektivt sätt ska kunna genomföra sina leveranser till butikerna varje vecka krävs ett bra planeringsverktyg som balanserar medarbetarnas arbetstid samtidigt som leveranserna sker som utlovat och så klimatsmart som möjligt, konstaterar man.
– Vi ser ett allt större behov av att oftare kunna planera om våra transporter och räknar nu med att kunna skapa mer tid hos kunderna, vilket är viktigt då våra medarbetare sköter merförsäljningen ute i butikerna, säger Christer Lindgren, försäljningschef hos Pågen AB.

– Vi är mycket glada över att Pågen valt vårt ruttplaneringsverktyg. Det kommer ge dem strategiska fördelar vad gäller planering, schemaläggning och merförsäljning, säger Lars Persson försäljningschef för Norden hos Descartes.