Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Paketrekord för PostNord: Över en miljon på ett dygn

Natten till tisdagen slog PostNord paketrekord för ett enskilt dygn: 728 000 paket och 285 000 varubrev passerade genom PostNords terminaler. Totalt hanterades alltså över en miljon e-handlade försändelser det senaste dygnet. Det är svenskarnas ökande e-handel och Black Friday som ligger bakom de stora volymerna.

Black Friday, som på senare år har utökats till en hel vecka med olika erbjudanden, har också kommit att bli startskottet på julhandeln. Varor för 7,1 miljarder* är nu på väg till sina mottagare, och under natten till tisdagen hanterade PostNord då 728 000 paket under ett dygn. 2018 låg rekordet på 703 000 paket, och 2017 var siffran 583 000 paket.
– Det är intensiva och roliga dygn i vår produktion, en sorts kick off för årets högsäsong. Vi har förberett oss och medarbetarna är taggade inför anstormningen. Hittills har det mesta har gått helt enligt plan, och vi håller tummarna för att halkan som råder i stora delar av södra Sverige inte skapar förseningar i leveranserna, säger Mathias Krümmel, chef för Produktion på PostNord.
Trots en något lugnare utveckling för e-handelns tillväxt under Q3, visar PostNords julprognos** att fler svenskar än någonsin tänker köpa minst en julklapp på nätet (56 procent). Totalt planerar svenskarna att handla julklappar på nätet för 8,4 miljarder.
– Många av helgens paketen är nu ute hos ombuden eller på väg till dem. Var gärna snabb med att hämta ut dina varor, många ombud har begränsat med utrymme och det kommer att vara fortsatt högt tryck ända fram till jul. Vill du undvika köer hos ombudet, besök det gärna en annan tid än mellan 17 och 19, tipsar Mathias Krümmel.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.