Premiär för ny Hemköp i Göteborg

I helgen blir det invigning för Hemköp i Göteborg.
Då öppnar man ny butik vid Selma Lagerlöfs torg.
10.00 på fredag klipper butikschefen Krister Blom bandet
.

Den helg som kommer blir en invigningshelg för Selma Lagerlöfs torg som moderniserats under flera år.
I Backa norr om Göteborg öppnar då även nya Hemköps-butiken där bandet klipps av butikschef Krister Blom fredag 29 augusti kl. 10.00.

Det blir en modern butik som öppnar med café, spel och post i förbutiken och en satsning på färskvaror i den stora butiken.
– Vi får en fantastiskt fin ny butik. Frukt, grönsaker och nybakat bröd är det första som möter kunderna vid entrén, säger butikschefen Krister Blom.

13 kassor finns i butiken för att minimera köer. Tre är manuella och i tio kassor är det självskanning med möjlighet att betala med både kort och kontanter.
– Jag är extra nöjd med det nya kassaområdet. Vi går från sex kassor till tretton. Det kan ta lite tid att vänja sig vid att skanna varorna själv men när man väl vant sig går det smidigt. Vi kommer att ha flera medarbetare som hjälper till i början, säger Krister Blom.

Alla medarbetare från den tidigare butiken på torget flyttar med.
– Vi är alla är förväntansfulla inför att börja jobba i den nya butiken, säger Krister Blom.

Selma Lagerlöfs torg är ett lokalt centrum i förändring för cirka 15 000 människor med drygt tjugo butiker, matställen, vård, bibliotek, skola och kommunal service.
Området Backa där torget ligger är ett av Göteborgs stads prioriterade utbyggnadsområden och i den första etappen kommer det att byggas drygt 1 000 nya bostäder.