ANNONS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Så ska singlar minska matsvinn

Sverige är ett av de länder i världen som har störst andel singelhushåll. Därför genomför nu Ica-gruppen som en del i sitt hållbarhetsarbete en rad initiativ som underlättar för singelhushåll att minska sitt matsvinn.

– Att minska sitt matsvinn är något av det enklaste man kan göra som privatperson för att minska klimatutsläppen och bidra till en bättre miljö. Sverige ligger i världstopp gällande andelen singelhushåll och därför behöver vi göra det enklare för singlar att minska sitt matsvinn, säger Kerstin Lindvall (bilden), hållbarhetsdirektör inom Ica-gruppen.

I Sverige är ensamhushållet det vanligaste hushållet, där drygt 38 procent av alla svenska hushåll enbart består av en person.
Att hjälpa singelhushållen att fortsätta minska sitt matsvinn tror Ica därför är ett viktigt hållbarhetsinitiativ.

– Vi har sett att mycket av vårt hållbarhetsarbete riktat sig mot barnfamiljer, men eftersom en så stor andel av de svenska hushållen består av bara en person tycker vi det var viktigt att nu också göra den här singelsatsningen. Ica-butikernas kunder lever olika typer av liv och vi vill att det ska bli enklare för människor oavsett livssituation att leva lite mer hållbart, säger Kerstin Lindvall.

Ica har redan genomfört en rad initiativ för att göra det enklare för singelhushåll att minska sitt matsvinn. Bland annat har mindre förpackningar till populära produkter tagits fram för att bättre passa ett singelhushåll, Ica:s färdiga måltidslösningar har utvecklats och hållbarheten på exempelvis viss färdigmat har med nya förpackningslösningar fördubblats.

Läs mer om singelhushåll och matsvinn i Butikstrender 10/2019

ANNONS <- SWAJPA ->

SENASTE NYHETERNA

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch