Så ska singlar minska matsvinn

Sverige är ett av de länder i världen som har störst andel singelhushåll. Därför genomför nu Ica-gruppen som en del i sitt hållbarhetsarbete en rad initiativ som underlättar för singelhushåll att minska sitt matsvinn.

– Att minska sitt matsvinn är något av det enklaste man kan göra som privatperson för att minska klimatutsläppen och bidra till en bättre miljö. Sverige ligger i världstopp gällande andelen singelhushåll och därför behöver vi göra det enklare för singlar att minska sitt matsvinn, säger Kerstin Lindvall (bilden), hållbarhetsdirektör inom Ica-gruppen.

I Sverige är ensamhushållet det vanligaste hushållet, där drygt 38 procent av alla svenska hushåll enbart består av en person.
Att hjälpa singelhushållen att fortsätta minska sitt matsvinn tror Ica därför är ett viktigt hållbarhetsinitiativ.

– Vi har sett att mycket av vårt hållbarhetsarbete riktat sig mot barnfamiljer, men eftersom en så stor andel av de svenska hushållen består av bara en person tycker vi det var viktigt att nu också göra den här singelsatsningen. Ica-butikernas kunder lever olika typer av liv och vi vill att det ska bli enklare för människor oavsett livssituation att leva lite mer hållbart, säger Kerstin Lindvall.

Ica har redan genomfört en rad initiativ för att göra det enklare för singelhushåll att minska sitt matsvinn. Bland annat har mindre förpackningar till populära produkter tagits fram för att bättre passa ett singelhushåll, Ica:s färdiga måltidslösningar har utvecklats och hållbarheten på exempelvis viss färdigmat har med nya förpackningslösningar fördubblats.

Läs mer om singelhushåll och matsvinn i Butikstrender 10/2019

161206 - Porträtt på talespersoner, ICA Gruppen AB Foto: Claudio bresciani / TT / kod 10090 Best: Janne Pettersson, Corporate Communication

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform
Mat.se levererar nyårsmat från krogen

Mat.se levererar nyårsmat från krogen

Från och med denna vecka lanserar Mat.se en tillfällig onlinebutik för beställning av en nyårsmiddag. Det är en utvidgning av konceptet restaurangmat.

Ny adblocker döljer snabbmatsreklam

Ny adblocker döljer snabbmatsreklam

Simple feast lanserar en ny adblocker som ersätter digitala annonser med bilder på grönsaker för att belysa snedfördelningen inom reklamen.

Pressbyrån öppnar helt obemannad

Pressbyrån öppnar helt obemannad

Reitan convenience, som äger Pressbyrån, tar nu ett steg till och öppnar en helt obemannad butik som är placerad utanför Mall of Scandinavia i Solna.

Swisha en bit ost under december

Swisha en bit ost under december

Nu erbjuder Västerbottensost en möjlighet att swisha mittbiten av en ost för 200 kr till någon man vill ge en bit ost som gåva.

Tegnell och Sjöstedt julens favoriter

Tegnell och Sjöstedt julens favoriter

En känd svensk person vid julbordet hemma? I så fall är Anders Tegnell den mest önskade. Tvåan? Mer överraskande förre vänsterledaren Jonas Sjöstedt.

40 procent färre på Black friday

40 procent färre på Black friday

Köer från och till men totalt sett färre än tidigare. Det handlar om Black friday där Triangeln i Malmö rapporterar betydligt färre besökare än 2019.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.