Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Så ska singlar minska matsvinn

161206 - Porträtt på talespersoner, ICA Gruppen AB Foto: Claudio bresciani / TT / kod 10090 Best: Janne Pettersson, Corporate Communication

Sverige är ett av de länder i världen som har störst andel singelhushåll. Därför genomför nu Ica-gruppen som en del i sitt hållbarhetsarbete en rad initiativ som underlättar för singelhushåll att minska sitt matsvinn.

– Att minska sitt matsvinn är något av det enklaste man kan göra som privatperson för att minska klimatutsläppen och bidra till en bättre miljö. Sverige ligger i världstopp gällande andelen singelhushåll och därför behöver vi göra det enklare för singlar att minska sitt matsvinn, säger Kerstin Lindvall (bilden), hållbarhetsdirektör inom Ica-gruppen.

I Sverige är ensamhushållet det vanligaste hushållet, där drygt 38 procent av alla svenska hushåll enbart består av en person.
Att hjälpa singelhushållen att fortsätta minska sitt matsvinn tror Ica därför är ett viktigt hållbarhetsinitiativ.

– Vi har sett att mycket av vårt hållbarhetsarbete riktat sig mot barnfamiljer, men eftersom en så stor andel av de svenska hushållen består av bara en person tycker vi det var viktigt att nu också göra den här singelsatsningen. Ica-butikernas kunder lever olika typer av liv och vi vill att det ska bli enklare för människor oavsett livssituation att leva lite mer hållbart, säger Kerstin Lindvall.

Ica har redan genomfört en rad initiativ för att göra det enklare för singelhushåll att minska sitt matsvinn. Bland annat har mindre förpackningar till populära produkter tagits fram för att bättre passa ett singelhushåll, Ica:s färdiga måltidslösningar har utvecklats och hållbarheten på exempelvis viss färdigmat har med nya förpackningslösningar fördubblats.

Läs mer om singelhushåll och matsvinn i Butikstrender 10/2019

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

Annons

Slappna av i en minut.

Läs mer här.

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.