Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Sju finalister – hållbart i fokus

Hållbar mat står i fokus för årets sju finalister till Änglamarks-priset.
Coop konstaterar att hållbar mat står i fokus för dem.
1 september koras vinnaren vid en ceremoni på Skansen.

Sedan 2012 har Coop delat ut Änglamarks-priset i syfte att lyfta goda initiativ inom hållbarhet.
Priset ska årligen delas ut till en person eller organisation som driver på för gröna och hållbara lösningar inom mat och matproduktion.

Nu handlar det om 2019 års pris där sju finalister utsetts och en vinnare ska koras och ta emot 100 000 kr på Skansen 1 september.
– Bland finalisterna finns innovativa företag, organisationer och personer som alla driver på för en mer hållbar matproduktion, konstaterar Maria Billow Bergendahl, ordförande i juryn för priset.

Här är årets finalister

Musselfeed
Erbjuder musslor i en ny form som kan användas i både mat- och foderprodukter. Proteinpulvret som utvinns från musslorna har dessutom lägre klimatpåverkan än vassle som dominerar marknaden idag.

Torfolk & vänner
Torfolk & vänner ger unga och nyanlända möjligheten att få en sysselsättning inom odling, bland annat genom uthyrning av mark och maskiner samt mentorskap.

Jävligt gott
Med sin matblogg och sina föreläsningar har Gustav Johansson nått ut till tusentals kring hur våra matvanor kan fortsätta föra oss samman utan att nyttja jordens resurser på ett ohållbart sätt.

2000 m2
Tillsammans med forskare, experter, odlare, kockar, konstnärer, affärsutvecklare, innovatörer har Rosendahls Trädgård på en begränsad yta odlat fram en matkultur som respekterar gränserna för vad planeten och människan tål.

Peckas
Producerar tomater och regnbågslax i ett slutet kretslopp i Norrland, i syfte att skapa ett friskare hav.

Havstenssunds ostron
Odlar storskaligt svenska ostron i den lilla orten Havstenssund, något ingen annan lyckats med att göra havsbaserat tidigare.

Lupinta
Svenskodlat protein från lupiner som odlas utan kemikalier och med mycket lägre klimatbelastning än importerad soja.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.