Skickar stökiga gäng till politikerna

John Curovac som driver Ica Cityhallen i Växjö har fått nog.
Ungdomsgäng bråkar, stjäl och trakasserar i och utanför butiken.
Nu ska han sätta dem i taxi och skicka dem till politikernas hem.

Ica-handlaren John Curovac i Växjö har slutligen tröttnat på ungdomsgängen som snattar, stjäl och hotar kunder och personal.
– De trakasserar hela centrala Växjö, jag tänker beställa taxibilar som kör ungdomarna till politikerna. De kan hänga utanför deras hem istället så får politikerna se hur roligt det är, säger John Curovac till lokaltidningen.

Det har varit dagliga problem under de senaste åren och dessutom eskalerat de senaste veckorna, anser Curovac.
– De går rakt in och plundrar butiken, om vi säger till blir de hotfulla och våldsamma. Jag får mejl av kunder som har blivit hotade av ungdomarna och som känner sig otrygga när de ska handla i min butik, säger John Curovac.

– Det här har hållit på i ett år nu, men de senaste veckorna har det varit värre än någonsin tidigare. Kunder som har sagt till dem har blivit jagade och de har gett sig på pappor som har haft sina små barn med sig.

John Curovac ser smått förtvivlad ut när han berättar om situationen i och runt hans butik. Han betalar dyra pengar för väktare och han är orolig över att det livsverk som han har byggt upp under 15 år ska falla samman.

Nu börjar han förlora kunder på grund av gängen och tycker inte att han får den hjälp som krävs av samhälle och polis.
Därför tar han nu initiativ till en aktion den 24 oktober där han ska beställa 3-5 taxibilar och sedan betala för att taxi kör gängen hem till Växjö-politiker. Han ska dessutom bjuda på godis och läsk.