Slår ett slag för panerad fisk

Panerad fisk kan vara lösningen för ökad konsumtion av sjömat.
Utsagan kommer från Findus.
Där tror man att det kan vara en effektiv väg att få oss att äta mer fisk.

Svenska hushåll äter varken varierat eller tillräckligt med sjömat. Forskningsinstitutet Rises senaste rapport visar att endast fyra arter står för nästan 60 procent av konsumtionen i Sverige, påpekar Findus i en pressrelease.
Svensken äter i snitt knappt två portioner sjömat i veckan, medan rekommendationen är två till tre gånger. Med små medel som exempelvis att välja panerad fisk kan konsumenter enklare få i sig mer och varierad mat från havet.

– Det kan finnas olika förklaringar till varför hushåll äter mindre fisk. Vår erfarenhet är att många tycker det är svårt att tillaga fiskrätterna och dessutom få hela familjen att tycka om och äta upp det som serveras, säger Maria Svantemark (bilden) hos Findus.

Rapporten visar också att fyra arter står för 60 procent av konsumtionen i Sverige. Den populäraste arten är lax, där senaste mätningen visar att nästan 34 000 ton konsumerades i Sverige under 2017. Det är betydligt mer än de två efterföljande arterna sill och torsk.
Genom att istället variera mellan feta och magra arter kan konsumenter bidra till friskare hav, men också lättare få i sig olika näringsämnen.

–– För att undvika för hårt tryck på några få arter som exempelvis laxen vill Findus hjälpa till att göra fler arter tillgängliga och spännande att både upptäcka och välja. Genom att ha ett brett utbud av Alaska Pollock i vårt panerade sortiment kan vi motarbeta ensidig konsumtion populärare arter. Tyvärr glömmer många att panerad fisk faktiskt är fisk och väljer därför bort ett av de bästa fiskalternativen för kräsna barn. Panerad fisk innehåller mindre omättat fett jämfört med den populära köttbullen och är en utmärkt variation på matbordet, säger Maria Svantemark.

Fem tips från Findus
Introducera fisken tidigt och succesivt för barnen
Byt ut köttet i tacon och burgaren till fisk
Skär upp fisken i trevliga former som är tilltalande för barnen
Låt barnen vara med och laga maten för att uppmuntra till nyfikenhet och stolthet över maträtten
Gör måltiden rolig eller till en lek

 

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Klarna på väg mot nytt miljardförvärv

Klarna på väg mot nytt miljardförvärv

Klarna är på väg att investera i ett nytt företag. Det handlar om ett köp av en tysk jätte och rör sig enligt media om en ny miljardaffär för Klarna.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.