Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

”Snart vänder vegantrenden”

Profilerade kocken Niklas Ekstedt tror att vegantrenden kommer att vända snart.
– Hela allergigrejen kommer att få en motreaktion, säger han i en intervju.

Niklas Ekstedt är aktuell med gastronomifestival Foodstock på Fjäderholmarna.
Där möts några av världens främsta kockar i ett sammanhang kring nordisk mat och hantverk och tanken är att skapa något nytt för den gastronomiska världen.

Niklas Ekstedt driver idag vinkafét Tyge & Sessil, sydeuropeiska köket Hillenberg och vedeldade restaurangen Ekstedt och ser nästa mattrend framför sig.
Något oväntat handlar den om att vegantrenden kommer att vika.

– Hela allergigrejen kommer få en motreaktion, säger Ekstedt till SvD Perfect Guide.
– Vegantrenden med låga intoleransnivåer vänder, vetet och gluten återvänder. Man har haft en lång trend med ”low carb, high fat”, nu blir det mer ”high carb, low fat”.

– Tallriken blir mer grön med kött som smaksättare, tror han och exemplifierar med baconstekta aprikoser med spenatsallad.
– Trenden med köttsubstitut är en bubbla, slår Niklas Ekstedt fast.

SENASTE NYHETERNA

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch