Storhandla med elcykel

Trafikantvecka på Gotland – då kan du storhandla med cykel.
Under en vecka testar Gotlands cykeluthyrning och Ica Maxi Visby att erbjuda kunderna att storhandla gratis med elcykel.

Det är alltså trafikvecka på Gotland och den pågår 16-22 september.
Under denna vecka testar Gotlands cykeluthyrning och Ica Maxi Visby ett nytt samarbete där gotlänningarna erbjuds en gratis möjlighet att storhandla med elcykel, ett samarbete man genomför med hjälp av turistbyrån.

Fyra lådcykelparkeringar har byggts utanför entrén till Ica Maxi och Gotlands cykeluthyrning bidrar med elcyklar.
– Med våra elcyklar kommer du cirka tre mil på en laddning, med andra ord kan man utan problem ta sig fram och tillbaka till Ica Maxi. Det här tyckte vi var en rolig idé och det ska bli kul att se hur det utnyttjas under veckan, säger Björn Wallenström som är grundare till Gotlands cykeluthyrning.

– Det här handlar om miljö och hälsa men även om att förenkla och skapa bättre förutsättningar för de som tar lådcykeln idag, vilket vi ser allt oftare, säger Moa Lilja, vd och handlare på Ica Maxi Visby.
– Nu  testar vi en vecka och det ska bli kul att höra vad kunderna tycker och det är väldigt roligt att få samarbeta med duktiga entreprenörer och Region Gotland som styrt upp trafikantveckan, avslutar Moa.