Svenska smaker charkvinnare

Svenska smaker stod i centrum när hedersutmärkelserna Årets smakförnyare och Bästa ekologiska produkt under torsdagen delades ut på Chark-SM. 

Det är den tionde upplagan av Chark-SM som nu har avgjorts, tävlingen där man korar Sveriges bästa charkuterier.
I år delade man för första gången också ut hedersutmärkelsen Årets smakförnyare.

Vinnare i kategorin smakförnyare blev Nyhléns Hugosons i Luleå och de fick den för sin grillkorv med smak av lingon och granskott.
– Det känns fantastiskt. Det har varit jätteroligt att ta fram en korv med smaker från naturen, en nysatsning som vi ska fortsätta med. Vi jobbar med norrländska råvaror och vi vill bli ännu mer norrländska, säger Anna Alqvist, marknadschef på Nyhlén Hugosons.

Hedersutmärkelsen för Bästa ekologiska produkt gick till HK Scan för deras ekologiska kallrökta korv.
– Det känns fantastiskt roligt. Vi vet att det är en bra produkt och nu får vi det bekräftat, det är verkligen en fjäder i hatten. Det är en traditionell och hantverksmässigt producerad korv som är rökt över alspånsbädd och har hög kötthalt, säger Carina Lauer, produktutvecklare för charkuterier på HK Scan.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Magnus metod ska skapa nya maträtter

Magnus metod ska skapa nya maträtter

Doktoranden Magnus Westling har skapat en metod för att förbättra maträtter och utveckla recept – med början i råvarornas smakkaraktär.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.