Trippel vinst i klimatsmart körning

Det blev storslam för Axfood och Dagab Backa i Vehco Eco-Driving Challenge 2017 med vinster i totalt tre klasser. Förutom förstaplatser i den svenska respektive internationella klassen, visade företaget även den allra bästa resultatförbättringen under 2017.

–Ett framgångsrikt lagarbete som bidragit till såväl klimatsmart körning som stärkt teamkänsla och yrkesstolthet, kommenterar Helena Blom, transportchef på Dagab, resultatet.

Vehco Eco-Driving är en tävling som går ut på att förare ska köra så miljövänligt och säkert som möjligt. Resultatet baseras på sex parametrar som inverkar på körbeteendet: överhastighet, tomgång, utrullning, nollgas, bortbromsad energi och kraftig inbromsning.

De deltagande förarna kan följa resultatet i realtid via en skärm i fordonet. Arbetsledarna kan även se motsvarande information i ett webbprogram. Resultatet följs upp löpande genom veckorapporter som sammanställer prestationer, såväl för enskilda förare som för chaufförsgrupper.

– Det är oerhört givande att arbeta med engagerade medarbetare. Alla som varit med och kört våra fordon under den här perioden är vinnare, säger Fredrik Lotzner, ansvarig för chaufförer och fordon på Dagab Backa.

Förarna utbildades i systemet i början av förra året för att bättre förstå vad som mäts och vad som krävs för att köra så sparsamt och klimatsmart som möjligt. Under årets gång har förarna försetts med individuell feedback och tips från de förare som lyckats bäst. Allt för att förbättra resultatet så mycket som möjligt.

Det företag som har det högsta genomsnittliga resultatet utifrån dessa parametrar under de tre sista månaderna av 2017 utses till vinnare.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Klassikern pappersbaserat förpackad

Klassikern pappersbaserat förpackad

En svensk klassiker i form av Scan falukorv på 800 g-ring, blir nu pappersbaserat förpackat i en innovation från Mondi, istället för i dagens plast.

Siaglass och Skistar i nytt glassamarbete

Siaglass och Skistar i nytt glassamarbete

Siaglass och Skistar bygger ett nytt samarbete. Det tar sin utgångspunkt i snögubben Valle som finns på Skistars destinationer och som nu blir glass.

Så ofta kollar vi svenskar mobilen

Så ofta kollar vi svenskar mobilen

En tredjedel svarar ”mer än 50 gånger per dag”, var femte 18-29-åring ”mer än 100 gånger per dag”. Det gäller hur ofta vi svenskar kollar mobilen.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.