Produktnytt BT06

plumpen.jpg

Sveriges första tofuburgare – från YiPin

 

YiPins veganska tofuburgare – gjord på sojabönor – är saftig, har bra tuggmotstånd och är slow-cooked i en BBQ-marinad för att skapa fin balans mellan sötma, sälta, rökighet och umami. Den är perfekt att lägga på grillen eller i stekpannan, och gör sommarens sköna grillkvällar enkla. Samtidigt gör du miljön en tjänst. Låt smaklökarna jubla!

YiPins tofuburgare finns som LIMITED EDITION under sommarens grillsäsong maj-september.

Rek. butikspris ca 34,95 kr

Fisk med glutenfri panering

från Royal Greenland

Royal Greenland lanserar nu tre slags fisk med glutenfri panering: Alaska pollock, fiskfilé av plattfisk (gulskädda) och fiskfilé. Alle varianter, utom fiskfiléen, är MSC-certifierade.

All vår fisk med glutenfri panering har en krispig och välsmakande panering, och förutom att produkterna är glutenfria är de fria från ägg och mjölk för de som är intoleranta mot dessa produkter. Den panerade fisken är ugnsklar och skall bara tillagas i ugnen, direkt från frysen på bara 20-25 minuter, då är de redo att serveras.

Rek. pris Alaska pollockfilé: 29,90  Fiskfilé av plattfisk (gulskädda): 34,90 Fiskfilé: 35,90

Funktionsglass från Add Ice Cream

Företaget som lanserade Sveriges första proteinglass är tillbaka igen! Add Ice Cream fortsätter att ligga i framkant med fokus på innovation och hälsosamma livsmedel. En krämig glass med uppfriskande mintsmak och rejält med chokladkross. Denna gång helt unik med extra magnesium och BCAA!

– Inget tillsatt socker

– Hög proteinhalt

– Magnesium & BCAA

En glass som passar in på ett brett spektrum av kunder: de hälsomedvetna, de aktiva, de som tränar eller de som bara vill få i sig mindre fett och socker utan att behöva tumma på kvalitén. I butik från vecka 25.

Rek. butikspris: 60 kr.

Frill The Frozen Smoothie lanserar ny

exotisk smak – Tropical Passion!

Frill The Frozen Smoothie är ett nytt och helt växtbaserat, glassigt mellanmål. Perfekt för den som vill äta mer frukt, bär och grönsaker! Den nya smaken Tropical Passion innehåller bland annat passionsfrukt, ananas, guava, rödbeta och gurkmeja och är ett fräscht komplement till de fyra befintliga smakerna: Bursting Berries, Nutty Caramel, Intense Chocolate och Refreshing Green. Frill säljs i 500 ml burkar och innehåller inget tillsatt socker, inga sötningsmedel, är veganska, glutenfria och innehåller bara 87-118 kcal/ 100 g. Vitaminer och näringsämnen från frukterna och bären har bevarats på bästa sätt genom nedfrysning vilket gör Frill till ett riktigt nyttigt mellanmål för alla.

Rek. butikspris: 60kr för 500ml och 27kr för 120ml.

Lansering vecka 26

MSC-märkt sejrygg

Feldt’s Fisk och Skaldjur AB lanserar ”torskens kusin” som ett prisvärt komplement. Sejen tillhör ju torskfamiljen och kan tillagas på samma sätt som torsken. Köttet är fast och fint med mild smak, och ryggfilén ger rejäla bitar som skivar sig vackert på tallriken! 

Feldt’s sejrygg är MSC-märkt, som bekräftar ett hållbart fiske. Du får restaurangkvalitet packad i en smart återstängbar påse.

Rek. butikspris: 49,90 kr per påse om 600g

Ny vegansk ost en smakvinnare

Valio lanserar Oddlygood® Veggie – ett nytt veganskt alternativ till ost. Den tillverkas i Norden och redan har vunnit smaktester.

Oddlygood® Veggie är till 100 procent växtbaserad och består av kokosfett, sheasmör och potatisprotein. Berikad med vitamin B2, B12 och D samt jod och kalcium. Fri från soja och palmolja. Smaken påminner om Gouda, och både som riven och skivad har Oddlygood® Veggie vunnit utmärkelser: ”Bäst på pizzan” och ”Bäst på mackan” i olika konsumentsmaktester.

Finns på ICA från vecka 19

Rek. butikspris: 19,90 kronor för riven och

29,90 kronor för skivad

Benella Regnbåge lanseras på ICA – En fisk som är nyttig för både dig och miljön!

Benella är den välsmakande regnbågen som odlas på finska sidan av Östersjön. Benella Regnbåge är för alla som uppskattar god smak och vill göra ett medvetet val för sig och miljön.

Genom en innovativ metod sänker odlingen av Benella bland annat fosfor- och kvävebelastningen i vattnet. Det skapar inte bara en långsiktigt hållbar fiskodling utan även en förbättrad miljö i Östersjön. Ett tydligt bevis i arbetet är att Benella Regnbåge finns på WWFs gröna lista 2019, är nyckelhålsmärkt och får bära det finska Hjärtförbundets märke för ett bättre val i sin kategori.

Lanserades på Ica i maj 2019

Rek. Pris: 299-320 kr/kg

Säg HEJ till nya LYFT Tropic Breeze och Berry Frost

Nya LYFT-smaker har trillat in på hyllan! Kombinationen av tropiska frukter i Tropic Breeze tar dig till de varma kusterna i Sydöstra Asien, för en exotisk men samtidigt sammetslen upplevelse. Om Tropical inte är din stil, kanske den mer fylliga Berry Frost är något för dig? Upptäck en fusion av sommarbär med toner av fräsch mint och menthol – som nordisk sommar i en portion!

Finns redan på hyllan med Smd kod:

LYFT Berry Frost Mellow Slim: 7960

LYFT Tropic Breeze Slim: 7961