Melleruds & Årets kock Desirée Jaks dukar fram en alla tiders Pilsner Pairing. Det handlar om nya smakupplevelser och tre fräscha kombinationer av mat och pilsner.
Med en nyligen säkrad mästartitel inom professionell matlagning, kavlar Desirée Jaks återigen upp ärmarna och lanserar ett nytt begrepp tillsammans med Melleruds – Pilsner Pairing. Att kombinera mat och vin har länge varit en tradition, men nu vill Melleruds och Desirée sprida kunskap om hur mat och pilsner kan komplettera varandra och lyfta smakupplevelsen. Med inspiration från hennes vinnarrätter i Årets Kock, har Desirée skapat tre Pilsnersnacks som lägger grunden för en perfekt Pilsner Pairing.
Kombinationer
Där kombineras allt från små tilltugg och förrätter till salta snacks och smöriga efterrätter med ett väl anpassat vin som balanserar smakerna och skapar en minnesvärd måltid.
Mängder av tips och knep för att lära sig att kombinera mat och vin finns att tillgå och är idag en vanligt förekommande hobby för många svenskar.
Melleruds och Desirée Jaks vill tillsammans sprida kunskap kring Pilsner Pairing
Intresset för att kombinera, eller pairing ökar nu även i ölets värld och allt fler väljer idag att medvetet balansera ölets smakpalett med tilltänkt mat. Men trots ett ökande intresse, finns det idag inga befästa riktlinjer för hur pilsner och mat kombineras bäst.
Vill ändra på
Detta vill Melleruds ändra på, och tillsammans med Desirée Jaks vill de sprida kunskap om hur mat och pilsner kan komplettera varandra och lyfta smakupplevelsen.
– Vi ser ett ökande intresse bland konsumenter för hur kombinationen av pilsner och mat kan lyfta smakupplevelsen till nya höjder. Därför är vi stolta över att tillsammans med Desirée dela vår expertis och bjuda på en smakfull Pilsner Pairing. Genom att öka medvetenheten om hur mat och dryck samverkar har vi möjlighet att fortsätta utveckla den svenska gastronomin och skapa ännu fler fantastiska mat- och pilsnerupplevelser, säger Maria Berggren, produktchef för Melleruds.
– Det är så spännande hur välkomponerad dryck och mat kan förhöja en smakupplevelse och skapa en minnesvärd måltid. Som kock är det något jag arbetar med varje dag. Historiskt sett har vi ofta druckit pilsner till street food men nu är det hög tid att fortsätta bredda vyn och mer medvetet kombinera pilsner med fler kök, säger Desirée Jaks.