PRODUKTNYTT BT09

plumpen.jpg

Årets nyheter från Blossa

Blossa Hantverksglögg 2019 Äpple Vanilj Alkoholfri har i sin design inspirerats av Höganäs och den långa tradition av keramik och glasyr som fi nns där. Glöggen har en frisk äppelsmak med inslag av kryddnejlika och en mjuk, balanserad sötma från vaniljen. Blossa Alkoholfri glögg utan tillsatt socker fi nns som vit och röd. Kryddad med Blossas karaktäristiska glöggkryddor, sötad med druvjuice och tillsatt stevia är detta en glögg med betydligt lägre sockerhalt än övrigt sortiment (50g resp 60g/L)

Rek. butikspris: 37,90 för Hantverksglöggen och 36,90 för Mindre Socker-glöggen

Nytt Glutenfritt Ströbröd från ESGIR

Glutenfritt PANKO från ESGIR har blivit mycket uppskattad av såväl konsumenterna som kockar. ”Det bästa som fi nns att panera och fritera med”, är kommentarer som vi fått. Nu kommer också Glutenfritt Ströbröd från ESGIR som är anpassat och testat för färs- & bakprodukter. Traditionella recept är ofta inte anpassade för glutenfria produkter, men nu finns speciellt komponerade recept som är anpassade för ESGIR Ströbröd och som bl.a. ger köttbullar som är runda och väldigt goda. För att göra det lätt att hitta recepten så kommer det finnas en QR-kod och en webbadress på förpackningen som länkar till hemsidan med recept. Ströbrödet innehåller endast majs, ris och salt och är helt fritt från tillsatser (kan innehålla spår av soja) och innehåller inga GMO råvaror. Hållbarheten är 12 månader. En kartong innehåller 12 konsumentförpackningar à 200 g.

Lansering vecka 43

Rek. butikspris: 22 kr

Glutenfritt från SCHÄR

Nu finns två nya vegetariska färdigrätter från Schär i frysdisken! Läckra cannelloni med ricotta och spenat som enkelt tillagas i ugn eller mikro samt ravioli med ricotta och mangold som snabbt tillagas i kokande vatten. Båda produkterna är självklart fria från gluten och vetestärkelse. Dessutom kommer färdigrätterna från pastans hemland Italien så vi är stolta över att kalla dem för äkta italienska klassiker!

Lansering vecka 38. Schär Cannelloni med ricotta och spenat, fryst: 31,10 kr för 300 g Rek. butikspris: Schär Ravioli med ricotta och mangold, fryst: 41,70 kr för 300 g

Prisbelönt ekologisk hudolja

Jojoba heter busken. Ur dess frön pressas olja fram, och denna olja har smått fantastiska egenskaper. Jojobaoljan från Loelle vann pris för bästa kroppsolja i Platinum Awards 2018. Den mjukgör torr hud, balanserar fet hud, skyddar mot kyla och passar även bra till sminkborttagning, hårinpackning, mild intimolja, gravidolja, babyolja och nagelbandsolja. En fl aska ersätter ett helt badrumsskåp! Loelles jojobaolja är 100% ekologisk, naturlig och kallpressad för hand i ett kvinnokooperativ i Peru. Inga kemikalier. Inga djurtester. Säljs online och i hälsofackhandeln.

Rek. pris är 209 kr för 100 ml.

Glutenfria och ekologiska knäcke nyheter

Fjällbergets Bageri & Deli introducerar nu tre sorters LCHF proteinknäcke och kex under namnet ”FAB Deli”. Produkterna är glutenfria, har extremt höga halter av protein och fi ber och är kolhydratsnåla. ”50% Proteinknäcke” och ”98% Frökex” bakas helt utan spannmål och innehåller ca 7% kolhydrater. ”80% Fröknäcke” bakas på frön, nypon, kokos och havre. Fjällbergets bakar även Vilmas ekologiskt knäckebröd och högproteinsnacks under namnet ”Swedish Protein Deli”. Sedan 2017 är bageriet 100% glutenfritt Lansering vecka 42

Rek. butikspris: 19,90 kr för 80% fröknäcke och 8% frökex samt, 24,90 kr för 50% proteinknäcke.

Dufvenkrooks alkoholfri Clementin & Limone

Till årets julsäsong lanserar Dufvenkrooks två nyheter. Dufvenkrooks Clementin och Dufvenkrooks Limone. Glöggen är alkoholfri och kommer i 375 ml fl askor, perfekta för glöggprovning! Dufvenkrooks Clementin är en härlig vit glögg med julig smak av clementin och Limone är en fräsch, vit glögg som avnjuts lika väl varm som kall. Båda produkterna är ekologiska och tillverkade i Sverige.

Rek. butikspris: 25 kr

Lansering i oktober 2019

Herrljunga 1911 Glühwein 2,2%

Lagom till kylans ankomst lanserar Herrljunga 1911 en Glühwein. Lika god vid adventsmyset som i skidbacken. Herrljunga 1911 Glühwein kommer på 75 cl glasflaska och har en något vuxnare, inte lika söt smak som den traditionella glöggen. Ett perfekt sätt att förlänga julkänslan!

Rek. butikspris: 25 kr

Lansering i oktober 2019

Latz Playtubes

Nu breddar Latz sitt populära sortiment. Playtubes är ett lekfullt snacks som lämpar sig väl till lek och bus eftersom formen på snacksen är rullande cylindrar. Det roliga börjar direkt när påsen öppnas! 74 % av alla kattägare leker med sin katt varje dag och 46 % av alla ägare använder snacks i leken för att göra katten glad och för att stärka det känslomässiga bandet mellan ägare och katt. Playtubes blir genom sin form ett unikt koncept som kombinerar lek och snacks i ett! Prova de oemotståndligt knapriga cylindrarna utan tillsatta konstgjorda färgämnen) för roliga ögonblick av vänskap tillsammans med din katt!

Latz Senior

Nu kommer ytterligare en produkt som lämpar sig bra till våra lite mer seniora katter. Latz Senior riktar sig till katter över 7 år. Faktiskt är ca hälften av alla katter i Sverige över 7 år och de behöver en något annorlunda näringskomposition i sitt foder. Latz Seniors måltider är särskilt utformade för katter som är 7 år eller äldre med rätt kombination av proteiner, balanserade mineraler och vitaminer, inklusive antioxidanter, som håller din katt full av liv och ung i hjärtat! En äldre katts ämnesomsättning blir nämligen långsammare och den kan inte ta upp näringsämnen lika effektivt som förut. De adderade vitaminerna & mineralerna bidrar därför till friska njurar, stark benstomme och bibehållen rörlighet. Latz Senior uppfyller 100 % av kattens dagliga behov när de serveras enligt utfodringsguiden.

Purina One katt Senior

Purina ONE katt Senior följer den utveckling vi ser inom ”anpassat foder”. Kattägare efterfrågar produkter som riktar sig till olika livstils / åldersperioder för katten. Det finns ett bra utbud för detta men även en lucka för exempelvis seniora produkter. Purina ONE är enligt undersökningar störst och starkast andelsmässigt inom det som kallas superpremium torrfoder och har med sitt marknadsledarskap en stor bas av lojala konsumenter. Tänk vad härligt att behålla dessa ännu längre genom att nu kunna erbjuda en produkt som adresserar alla livets skeenden – från kattunge till senior. En trippelt god nyhet för handel, kattägare och katter!

Dream on

Enjoy the Dreamlike taste!

Äntligen finns det en mandelbaserad baristadryck i butik! Dream Mandel Barista passar perfekt i kaffet och ger ett fint och stabilt skum som håller bra. Förutom den fi na konsistensen har drycken en neutral smak, den är berikad med kalcium och mineraler och i mandelbasen finns en naturlig källa till protein. Dream presenterar också en till nyhet – Dream Mandel Hasselnöt. Den här unika smakkombinationen av ris, mandlar och hasselnötter ger en rund, söt och krämig smak. Drycken kan avnjutas varm eller kall och är god att dricka precis som den är, men den fungerar också utmärkt i smoothies och bakning. Båda nyheterna från Dream är glutenoch laktosfria, veganska och utan tillsatt socker.

Lansering vecka 38

Rek. butikspris för Dream Mandel Barista: 25,95 kr för 1 L Dream Mandel Hasselnöt: 20,95 kr för 1 L

Ekologisk äggersättare – en spännande nyhet från Khoisan Tea.

Khoisan Tea växer på bakhyllan och nu lanserar vi en ekologisk

äggersättare för den som vill baka och laga mat utan ägg! Trenden med veganska och glutenfria råvarualternativ fortsätter och fler svenskar vill kunna undvika ägg men samtidigt baka som tidigare. Khoisan Tea’s äggersättare är först på marknaden med att vara både ekologisk, vegansk och glutenfri och den har dessutom hög proteinhalt (23,9g per 100g). Äggersättaren är i pulverform och används enkelt till både bakning och matlagning. Förpackning en är en smidig burk med tätslutande lock och motsvarar ca 23 ägg. Lansering vecka 42 Rek. butikspris: 62,90-64,90 kr / 175g

Honung från Sverige

Honung i doypack 1 kg & 3 kg

Honung är gott, och innehåller nyttiga vitaminer och mineraler. Honung tillför inte bara sötma utan lyfter även de övriga ingredienserna i maten, den kan fungera som förtjockningsmedel och bevarar fukten i bakverk. En påse honung kan även vara det bästa husapoteket. Svensk Honungsförädling AB lanserar flytande blomsterhonung i en smart förpackning för storbrukaren. Perfekt för den som använder mycket honung i sin bakning och matlagning eller för hälsans skull. 1 kg finns på Willys och Hemköp från vecka 42. 3 kg finns på CityGross från vecka 42. Rek. butikspris ca 72,90 kr/ 1 kg – 199,90 kr / 3kg

Ekologisk och Fairtrade blomsterhonung

Två honungssorter som passar för nästan alla: de miljömedvetna, de hälsomedvetna, de som tränar eller de som bara vill få i sig mindre raffinerat socker. Honung gör gott i mycket: i matlagning, i bakning, för hälsan eller för miljön via pollinerande bin. Väljer du den Fairtrade-märkta produkten skapar du möjligheter till förändring. Du bidrar till att odlare och anställda, med egen kraft, kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Noga utvald honung lanseras av Svensk Honungsförädling AB. Passar alla smaker och kan användas i allt från matlagning och bakning till desserter eller som hälsokur. Finns på Willys och Hemköp från vecka 42.

Rek. butikspris ca 48,90 kr/ ekologisk, 53,90 kr/ Fairtrade

En smakrik nyhet från Ingelsta Kalkon

Kung Ingels Chorizo är en ny spännande stekkorv från Ingelsta Kalkon. Kung Ingels Chorizo är gjord av svensk kalkon och har en mild smak av vitlök, paprika och peppar. Testa att skiva den och stek skivorna gyllenbruna i lite smör, servera med stuvade makaroner. Ett annat gott användningsområde är att strimla korven och använda den i en klassisk korv stroganoff . Kung Ingels Chorizo väger 250g, en storlek som lämpar sig väldigt väl för de mindre hushållen. Lansering vecka 38 Rek. butikspris: 24,95 – 27,95 kr/st

Läkerol Hallon-Lakrits, folkets favorit!

Ifjol kunde alla Läkerolälskare via facebooksidan gå in och önska sig en ny smak. Hallon-lakrits vann omröstningen. Sötsyrliga hallon och salt lakrits ”gifter sig” perfekt och därför får vi nu denna nya läckerhet i serien Läkerol Classic. Raspberry Licorice blir dessutom den första smaken med ny design på asken, med smakhjul på baksidan. På så sätt kommer var och en att lättare kunna hitta nya Läkerolfavoriter.

Asken innehåller 25 gram och tabletterna är förstås sockerfria!

Ätfärdiga ekobönor

Zeta breddar sin serie med Ekologiska Bönor. De fyra sorterna kikärtor, kidneybönor, svarta bönor och linser lanseras nu i ståpåse (doy-pack) om 150g. De är perfekta att ställa vid t.ex. salladsdisken för att driva både värde och intresse till sin kategori. Zeta’s nya ekobönor är proteinrika och varsamt tillagade för högre kvalitet, samt kryddade med havssalt och färdiga att äta. Denna nyhet möter upp starka trender inom vego, eko, miljö, snacking och bekvämlighet.

Rek. butikspris: 19,90 kr

Lansering vecka 42

Delikatesser från Bulgarien

EKOLOGISK GETOST från SVENSSON & FALK är tillverkad av ren mjölk från getterna som lever fritt i och äter av det naturliga, friska gräset på kullarna i Bulgariens vackra landskap. Därav den fantastiska milda smaken som kan lyfta de flesta maträtter – även sallader. Denna produkt är kontrollerad och certifierad enligt EU:s norm för ekologiska livsmedel. EKOLOGISK GETOST berikar butikens ostsortiment, uppskattas av kunderna och har ”bra datum”.

Gröna Kulor – nu också som chokladpralin!

Gröna Kulor är klassikern till julen som lanserades redan 1929.

Den klassiska gröna marmeladen med överdrag av Fazers fylligt mörka choklad är den nya favoritpralinen som alla vill smaka på. De oemotståndliga Fazer Gröna kulor-chokladpralinerna har läcker smak av fräscht päron. Och bäst av allt: alla Fazers läckra chokladprodukter tillverkas av 100 % ansvarsfullt producerad kakao. Pralinerna är perfekta för gemensamma stunder under julen eller som en festlig present.

Rek. butikspris: 43,90

Energizers bästa alkaliska batteri någonsin

– nu i ny design!

Max Plus är vårt bästa alkaliska batteri som räcker längst! Levererar långvarig kraft och innovation och har upp till 12 års livslängd på hyllan, vilket gör att batterikraften fi nns där när du behöver den. Perfekt för apparater som kräver mycket energi såsom kameror, rakapparater och trimrar samt handhållna spel och kontroller.

Rek. butikspris för 4-pack: ca 49,90 kr