Produktnytt BT10

plumpen.jpg

Mer fest, mindre huvudvärk

GodDryck lanserar, lagom till nyår, nyheten No 1 Prestige Cuvée i en lyxig guldig flaska. Och som alltid går vinsten till välgörenhet.

GodDryck No 1 Prestige Cuvée är gjord på Sauvignon Blanc och Chardonnay i samarbete med små ekologiska vinproducenter i Frankrike och Spanien. Det lagras i 18 till 24 månader innan det avalkoholiseras. Resultatet är ett elegant och krispigt mousserande vin utan alkohol som passar perfekt till nyårsfesten!

GodDryck har inget privat vinstintresse utan ger överskottet till Barncancerfonden, Hand in Hand, IOGT-NTO, Läkare utan Gränser, Naturskyddsföreningen och SOS-Barnbyar.

No 1 Prestige Cuvée säljs på Systembolaget från vecka 49. Pris 119 kr för 750 ml.

Nya LD Vit Stark – ett av Sveriges favoritsnus, fast starkare

Ett av svenskarnas favoritsnus blev precis lite bättre. Och starkare. Nordic Snus har lanserat nya LD Vit Stark med mer nikotin och även ett nytt mjukare påsmaterial. Nya LD Vit Stark har 14 mg/g nikotin, vilket är 40 % starkare än dess mildare syskon LD Vit portion. God Jul och Gott Nytt År från den växande LD-familjen.

Rek. Butikspris: 24,50 kr / dosa och 225,00 kr / stock

Hampa för hela kroppen

Vill du ge din hud, ditt hår och dina naglar en näringsboost? Då ska du testa denna ekologiska hampafröolja från Loelle. Olja pressad ur hampafrön gör underverk för hela kroppen: huden blir slät och välmående, håret får en fin lyster och både naglar och nagelband blir starkare. Förklaringen ligger i att oljan innehåller vitaminer, antioxidanter och nyttiga fettsyror som bland annat kan stötta cellförnyelsen, förebygga ålderstecken, och lugna och läka ansträngd hud tack vare antiinflammatoriska egenskaper. Loelles hampaolja pressas ur fröna och inte från bladen och kan därför inte ge någon berusningseffekt. Oljan är 100% ekologisk och naturlig. Rekommenderat pris är 179 kr för 100 ml.

Säljs i onlinebutiker och hälsofackhandeln

Nu lanserar OTEP proteinrika grönsakssnacks

Of the eating path är lätta och krispiga rörformade snacks tillverkade av ärtor och bönor som innehåller mer protein och mindre fett än vanliga chips och ostbågar. Grönsakssnacks har under de senaste åren varit en stark internationell trend i takt med att konsumenterna har börjat efterfråga mer hälsosamma alternativ till traditionella snacks.Produkterna säljs i två förpackningsstorlekar – 23g och 100g – och i två smaker: Sea Salt och Caramelised Onion and Balsamic Vinegar. OTEP innehåller 30% mindre fett än vanliga potatischips och är gjorda på riktiga grönsaker. Produkterna innehåller inga konserveringsmedel eller artificiella färger. OTEP lanseras i Sverige under hösten 2019 och finns i dagligvaruhandeln. Pris 15 SEK, respektive 25 SEK

SALMA Taco – för en enklare vardag

SALMA® TACO innehåller färsk SALMA® i bitar och vår speciallagade sås av 100% naturliga ingredienser. Med denna fantastiska produkt går det både fort och enkelt att tillaga en middag för hela familjen.

Lansering vecka 38

Rek. butikspris: 119 kr/styck

Vegansk Skagenröra – Storsäljare till jul & nyår

Var sjätte svensk vill äta mer grönt på julbordet och efterfrågan på veganska alternativ har ökat markant det senaste året. Den svenska tofufabriken YiPin har lyssnat på vad kunderna efterfrågar och tagit fram tre svenskproducerade tofuröror som blivit en succé. Tofuröra Skagen är 100% växtbaserad med räkliknande tofubitar,tångkaviar och dill som tillsammans skapar en populär klassiker i vegansk tappning. Till högtider såsom jul och nyår blir det särskilt viktigt att bemöta den ökade efterfrågan på växtbaserad mat, vilket gör Tofuröra Skagen till ett måste i butikshyllan! Tofuröra Skagen är en av tre produkter i serien tofuröror från YiPin, den svenska tofufabriken. Den finns centralt listad hos Hemköp, Willys och ICA.

Rek. Butikspris: 34,90 kr för 200g

Vegansk varmrökt ”laxröra” – en stor succé!

Lyx utan lax är snackisken som alla veganer och flexitarianer pratar om. Den krämiga röran har en fyllig och rökig smak med uppfriskande toner av dill och citron. Med laxliknande strimlor av den populära alspånsrökta tofun har den lyckats övertyga dagens konsumenter som ställer höga krav på veganska alternativ. Den varmrökta röran har även en given plats på det inkluderande julbordet och passar utöver det utmärkt till andra festligheter likväl som till vardags. Tofuröra Varmrökt är en av tre produkter i serien tofuröror från YiPin, den svenska tofufabriken. Den finns listad hos Coop och ICA.

Rek. Butikspris: 34,90 kr för 200g