Åboms Podd

#Karriär #Näringsliv

Tid kvar tills att nästa podd släpps

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Om Podden

Välkommen in i trevliga samtal där Mikael Åbom möter intressanta ledare för att diskutera kring ledarskap, kommunikation och drivkrafter. Här ställs rätt frågor där vi kan lyssna på utmaningar, livshistorier samt ta del av goda råd i en avslappnad miljö. I slutet av varje program sammanfattas samtalet och varje gäst avslutar med sin favoritlåt! 

Mikael, varför startade du podden?

Därför att jag tycker ledarskap är intressant och viktigt. Att få fler människor att reflektera över vikten av att skapa en medveten företagskultur och att ha tydliga värderingar. Min önskan är att lyssnaren verkligen skall känna vår värme och engagemanget i våra samtal. För egen del handlar det också om att våga göra något utanför den traditionella komfortzonen jag har som Vd.

Vad vill du få ut av podden?

Vill bara vara generös och bjuda på intressanta samtal med alla dessa fantastiska gäster (för egen del oerhört inspirerande, så tacksam) som besitter så mycket kunskap. Jag hoppas att kunna så lite frön och bidra på lyssnarnas resa och att de får verktyg för att kunna växa och skörda.

Vilka vill du nå ut till?

Alla personer som har en önskan om att göra en resa i livet med fokus på ledarskap och  kommunikation och som är öppna för att hitta sin egen drivkraft. Det är min förhoppning att kunna hjälpa till med det utifrån mina gäster och våra gemensamma erfarenheter. Perfekt med ca 60 min energi!

Varför ska man lyssna på podden?

Det är ingen underhållningspodd utan vänder sig till dig som har er en ambition om att utvecklas som ledare i alla dess former. Lyssna gärna om du gillar samtal som består av öppenhet, erfarenhet, ärlighet och en naturlig dialog. En podd som blandas med en hel del anekdoter och skratt!

Om Mikael Åbom

Ålder: 56 år.
Yrke: Vd och koncernchef på Fonus.
Familj: Hustru och två barn.
Bor: Täby.
Fritid:  Familjen, vänner, trädgårdsfix, skärgård, golf, träning, idrottsintresserad och mc, en Indian Chief Vintage.
Bakgrund: Företagsekonomikurser vid Stockholms universitet. Arbetat som affärschef på Svenska Golfförbundet, marknadschef på Dagab och vd för Vivo, Tempo, Matnära, Hall-Miba och Martin Olsson Restauranghandel. Styrelseledamot i Folksam.

Lyssna på

Annonser

I samarbete med

Avsnitt

Tobias Baudin
Avsnitt #29 - Mikael Åbom träffar Tobias Baudin, Kommunals förbundsordförande med över 700 anställda och 520 000 medlemmar. Tobias är en av Sveriges mest framstående personer inom offentlig sektor och syns ofta i nyhetsmedia och politiska debatter. Det blir ett intressant samtal om presshantering, om det synliga ledarskapet och hur Tobias vill använda sitt inflytande till att minska orättvisor i samhället. Vi får också höra om en speciell barndom som präglat honom till den människa han är idag.
Lyssna här
Magnus Johansson
Avsnitt #28 - Mikael Åbom träffar Magnus Johansson, VD för Coop Sverige. Med en bakgrund som bland annat VD för både Mekonomen och Lantmännen Axa har Magnus lång erfarenhet som ledare. Det blir ett intressant samtal om hur man genomför ett framgångsrikt förändringsarbete när det gäller företagskultur och värderingar. Lyssna till hans insikter i hur man i en organisation skapar den bästa mixen av gammalt och nytt och hur man får alla att känna sig sedda.
Lyssna här
Patrik Anderbro
Avsnitt #27 - Mikael Åbom träffar ledaren och tävlingsmänniskan Patrik Anderbro, vd för revisions- och rådgivningsföretaget KPMG och före detta elitspelare i bandy. Det blir ett spännande samtal om vikten av att ha förståelse för människor och hur man får ut så mycket som möjligt av dagen. Patrik pratar även om likheterna när det gäller ledarskap inom näringslivet och idrotten, som att ta tillfället i akt och jobba hårt när man väl jobbar. Något han har erfarenhet av från sin 17 år långa elitkarriär och sen vid sidan av planen som sportchef för Västerås SK.
Lyssna här
Lars Fins
Avsnitt #26 - Mikael Åbom träffar Rizzo Group nya vd Lars Fins. Ett energiknippe med lång erfarenhet från dagligvaruhandeln, bland annat som vd för Life, Nordens största hälsokedja, grundare av Tempokedjan och vd för Gooh. Lars pratar om vikten av att vara öppen och transparent som ledare, och att synas ute i verksamheten. Det blir ett spännande samtal om kultur och värderingar, att mixa och upprepa kommunikationen och att alltid ha människors bekvämlighet i åtanke. Vi får också höra hur Lars använder sin tävlingsinstinkt från idrotten som en drivkraft till framgång.
Lyssna här
Tobias Karlsson
Avsnitt #25 - Mikael Åbom träffar den välkända TV-profilen, entreprenören och inspiratören Tobias Karlsson, koreograf, föreläsare, poddare och professionell dansare med fantastiska 17 säsonger i Let’s Dance. Lyssna för att få en inblick i hur utanförskapet under barndomen idag är Tobias starkaste drivkraft och grunden till den passion som resulterade i utmärkelsen av Årets talare 2016. Det blir ett spännande och lärorikt samtal om vikten av generositet och av att hitta sin egen inre röst. Vi får dessutom veta hur det är att tillbringa 18 veckor med en partner i ett dansrum under inspelningarna av Let’s Dance!
Lyssna här
Jennifer Friman
Avsnitt #21 - Mikael Åbom träffar Jennifer Friman, VD:n och styrelseledamoten som kommit på 51:a plats i Vasaloppet. Jennifer är idag VD för Movement group och hon nominerades förra året till “Årets syftesdrivna ledare” av Academic Search.
Lyssna här
Föregående
Nästa
Nina Jönsson
Avsnitt #17 - Mikael Åbom träffar Nina Jönsson, VD på Plantagen – Nordens ledande kedja för försäljning av växter och växttillbehör. De diskuterar vikten av att vara tillgänglig som ledare, att inte bara agera avsändare utan även mottagare och hur 19 år på Procter & Gamble har skapat förståelse för olika kulturer och människor.
Lyssna här
Leif Linde
Avsnitt #18 - Mikael Åbom träffar Leif Linde, styrelseproffset från värmlandsskogarna som varit VD för Riksbyggen och idag är styrelseordförande för KF, arbetsgivarorganisationen KFO samt Fonuskoncernen.
Lyssna här
Niklas Piensoho
Avsnitt #19 - Mikael Åbom träffar Niklas Piensoho, en erkänt skicklig talare som arbetar både som kaplan i Sveriges Riksdag och som föreståndare för Filadelfiaförsamlingen i Stockholm.
Lyssna här
Föregående
Nästa
Frida Boisen
Avsnitt #11 - Mikael Åbom träffar Frida Boisen, journalist, författare och programledare. De pratar bland annat om att våga mer, att hitta det du brinner för och om Fridas hemliga flygel.
Lyssna här
Catharina Elmsäter Svärd
Avsnitt #9 - Mikael Åbom träffar Catharina Elmsäter Svärd: VD för Sveriges byggindustrier och före detta infrastrukturminister. De pratar bland annat om tålamod, att vara en offentlig person och vikten av att som ledare ge människor förtroende.
Lyssna här

Finns även på:

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.