ANNONS

[bsa_pro_ad_space id=3 max_width=1300]

Välkommen till dagligvaruhandelns ledande största bästa finaste magazine

DAGENS NYHET

 Max – betalar inte bönderna

Det är oroande att hamburgarkedjan Maxs trädplanteringsprojekt i Uganda, som var avsett att klimatkompensera och hjälpa bönderna, istället har fått motsatt effekt enligt en granskning av Aftonbladet.Det är särskilt bekymmersamt att träden har blivit så täta och höga att det har försvårat böndernas möjlighet att odla mat.

Fortsätt läs »

ANNONS

[bsa_pro_ad_space id=4]

ANNONS

[bsa_pro_ad_space id=3]

MISSA INTE VÅRT DAGLIGA NYHETSBREV

HÅLL KOLL DIREKT I MOBILEN!

Ur magasinet

PROFILEN

Håll koll Prenumerera här!

ANNONS

[bsa_pro_ad_space id=3]

BESÖKER MÄSSA ->

Annons

[bsa_pro_ad_space id=1]

SENASTE NYTT

 Max – betalar inte bönderna

Det är oroande att hamburgarkedjan Maxs trädplanteringsprojekt i Uganda, som var avsett att klimatkompensera och hjälpa bönderna, istället har fått motsatt effekt enligt en granskning av Aftonbladet.Det är särskilt bekymmersamt att träden har blivit så täta och höga att det har försvårat böndernas möjlighet att odla mat.

Fortsätt läs »

Utökar satsningen på hybridbutiker

Tempo intensifierar sin satsning på hybridbutiker, vilket möjliggör en kombination av både bemannade och obemannade öppettider. Efter en framgångsrik pilotfas lanseras nu fler hybridbutiker inom Tempo, med nästa lansering planerad redan till sommaren.

Fortsätt läs »

Startskottet för CHARM-fabriken

Denna vecka inleds arbetet med CHARM-fabriken tillsammans med den nyutnämnda projektledaren Maja Berggren. Målet är att etablera den så kallade CHARM-fabriken, ett fysiskt foodlab, i Älvsbyn. Fabriken ska bli en plats där företag kan samarbeta och utveckla framtidens hållbara mat.

Fortsätt läs »

Praliner med återvunna ingredienser

Fazer fortsätter sin innovativa satsning inom konceptet ”Taste the Future” med lanseringen av Oat Choco Toffee Hearts – praliner tillverkade av ett överskott från konfektyrproduktionen och okara, en restprodukt från havredrycksproduktionen. Dessa handgjorda, veganska praliner erbjuder en söt kolasmak och en sammetslen konsistens.

Fortsätt läs »

Atria slutför förvärvet av Gooh!

I slutet av februari meddelades det att Atria Sweden förvärvat färdigmatsverksamheten Gooh! från Lantmännen Cerealia. Efter att affären nu har godkänts av relevanta myndigheter är förvärvet helt genomfört. Atria äger nu samtliga aktier i det nybildade bolaget Atria Gooh AB.

Fortsätt läs »

Dina kryddor kan vara förfalskade

Enligt en rapport är alarmerande andel av Europas kryddor och örter har visat sig vara förfalskade, med oregano och peppar som de mest drabbade. Manipulationen innebär allvarliga risker för konsumenterna, inklusive allergiska reaktioner och andra hälsoproblem.

Fortsätt läs »

Investerar för att möta efterfrågan

BUBS, känd för sina populära godisprodukter som hallonlakritsskallar och fruktiga ovaler, upplever en explosionsartad tillväxt både nationellt och internationellt. För att möta den ökande efterfrågan investerar nu moderbolaget Orkla Confectionery & Snacks 20 miljoner SEK i BUBS fabrik i Jönköping.

Fortsätt läs »

City Gross väljer The Bond till ny huvudbyrå

City Gross har nyligen genomfört en pitch för att hitta en ny kommunikationspartner. Valet har fallit på The Bond. Uppdraget innefattar både långsiktig och taktisk kommunikation och inleds med en stor satsning på att bygga City Gross varumärke på nationell nivå.

Fortsätt läs »

En ikon i snabbmatsvärlden har gått bort

Sverige sörjer förlusten av Paul Lederhausen, mannen som introducerade McDonald’s i landet och präglade den svenska snabbmatsmarknaden för alltid. Vid 87 års ålder har Lederhausen lämnat ett betydande arv efter sig, både inom näringslivet och genom sitt engagemang för välgörenhet.

Fortsätt läs »

foodora når en ny milstolpe

foodora har nått en viktig milstolpe genom att inkludera 100 ICA-butiker på sin plattform över hela landet. Denna expansion visar på foodoras kontinuerliga tillväxt och engagemang för att erbjuda kunderna ett omfattande utbud av livsmedelsprodukter med enkel och bekväm leverans.

Fortsätt läs »

ANNONS

[bsa_pro_ad_space id=1]

PRODUKTNYTT

Här presenteras leverantörernas nyheter!

En populär vinjett, där du håller koll på dom senaste trenderna på butikshyllan. 

Tipsa oss på [email protected]

ANNONS

[bsa_pro_ad_space id=1]

ONLINEVIDEO

Spela videoklipp

ANNONS

[bsa_pro_ad_space id=3]

Ur magasinet

I BUTIK

Håll koll Prenumerera här!

EXKLUSIV MEDIAPARTNER

GASTRO SUMMIT 2019

Framtidens mat: Maskar, gräshoppor eller människokött?

Är vi människor för egoistiska för att kunna leva hållbart? Är kannibalism lösningen på framtidens livsmedelsförsörjning? Har Generation Z svaren på världens livsmedelsutmaningar? Kan man lura konsumenter att göra de rätta valen? Frågorna inför framtidens matutmaningar är många. På GastroSummit får du några av svaren – men får också ta del av de senaste vetenskapliga rönen och träffa de ledande experterna. 

På Stockholmsmässan den 3-4 september 2019.

ANNONS

E-MAGAZINE

Håll koll på de senaste nyheterna inom dagligvaruhandeln vart du än befinner dig. 

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Tid kvar till att nästa magazine går på tryck!

ANNONS

[bsa_pro_ad_space id=3]

Nyheter från koncernen COOP

Coop inleder årlig skattjakt

Äntligen har årets första svenska färskpotatis kommit upp ur jorden, och Coop gör det till en fest för sina kunder. I en spännande skattjakt har Coop placerat ut tio kilo av denna exklusiva delikatess i 26 olika Coop-butiker runt om i Sverige, från norra Coop Norrbotten till Coop Syd i Skåne.

Fortsätt läs »

Moderna matmarknader i ”Citylyftet”

Idag klockan 16.00 nyinvigs Coop Tomtebogatan och Coop Essingen i Stockholm som de första butikerna i ”Citylyftet”, ett ambitiöst omställningsprojekt där åtta av Coop Butiker & Stormarknader i Stockholms innerstad uppgraderas från traditionella kvartersbutiker till moderna matmarknader.

Fortsätt läs »

Coop Syd utvidgar onlineverksamheten

Coop Syd tar ytterligare steg in i den digitala eran genom att lansera en ny plock- och logistikhubb för sin onlinehandel. Den nya enheten, en så kallad dark store, kommer att etableras i Malmö och placeras i nära anslutning till Coop Logistiks omlastningscentral och distributörens lokaler.

Fortsätt läs »

Nyheter från ICA

Positiv trend för Ica: Ökade marknadsandelar

Ica-gruppen är på rätt spår med ökad vinst och omsättning enligt vd Nina Jönsson. En betydande faktor bakom denna förbättring är den lägre matprisinflationen och en ökning av kundtillströmningen, vilket har lett till en ökning av marknadsandelarna under de senaste sex månaderna.

Fortsätt läs »

Ica stoppar populära varan

Ica har beslutat att sluta sälja räkor från märket Nordhavsräkor, meddelar P4 Göteborg.
Enligt Icas hållbarhetsledare, har beslutet att upphöra med försäljningen av Nordhavsräkor att göra med att dessa räkor från Nordsjön, Skagerrak och Kattegatt har förlorat sin MSC-certifiering och hamnat på rött ljus i WWFs fiskguide.

Fortsätt läs »

Hållbara transporter med vätgas

ICA tar ytterligare ett stort steg mot fossilfria transporter genom att inleda tunga transporter drivna av vätgas i samarbete med MaserFrakt. Transporterna, som kommer att leverera varor till ICA-butiker och lager i Dalarna, Västmanland och Gävleborg, markerar ett viktigt steg mot att uppnå ICA Gruppens mål om helt fossilfria vägtransporter senast år 2030.

Fortsätt läs »

Nyheter från Axfood

Axfood fortsätter att visa styrka

Axfood reflekterar över ett kvartal med fortsatt positiv kundtillströmning, volymtillväxt och förstärkta marknadspositioner, vilket resulterade i en stabil resultatutveckling. Trots utmaningen med höga jämförelsetal visade detaljhandelsomsättningen en tillväxt på 6,9 procent, vilket överträffade marknaden.

Fortsätt läs »

Utsedd till ny vd och koncernchef

Simone Margulies, för närvarande vd för Hemköpskedjan AB, har utsetts till ny vd och koncernchef för Axfood från den 15 augusti 2024. Efterträdande Klas Balkow, Margulies har arbetat inom Axfoodkoncernen i olika befattningar under åtta år och har varit medlem i koncernledningen i fyra år.

Fortsätt läs »

Modernisering av Hemköp Farsta Centrum

Efter en omfattande modernisering är det äntligen dags för invigningen av Hemköp Farsta Centrum, där kunderna välkomnas till en uppfräschad butik med förbättrad layout och utökad färskvaruavdelning. Den nya butiksmiljön präglas av en luftigare atmosfär och ett tydligare kundflöde, vilket skapar en mer behaglig och effektiv handelsupplevelse.

Fortsätt läs »

Nyheter från Bergendahls

Övrigt i dagligvaruhandeln