Bergendahls blir delägare

SLP köper fastigheten med Bergendahls fastighetskontor och Bergendahls köper in sig i SLP. | Foto: Pressbild
I en rockad blir City Gross ägarfamilj Bergendahls delägare i ett fastighetsbolag som samtidigt köper fastigheten med Bergendahls kontor i Hässleholm.

Familjen Bergendahls är fjärde generation på ägarsidan i Bergendahls food som bland annat äger City Gross-kedjan. Koncernen har sitt huvudkontor i den fastighet i Hässleholm som nu är en del i den aktuella fastighetsaffären.

Familjen Bergendahl blir delägare i SLP, Swedish Logistic Property, ett svensk fastighetsbolag med främst lager- och logistikfastigheter. SLP köper samtidigt Bergendahls fastighet i Hässleholm med huvudkontor och centrallager.

– Familjen Bergendahl vill utveckla sin verksamhet genom att investera i långsiktigt hållbara affärer och därför känns det mycket positivt att investera i SLP som är ett intressant fastighetsbolag i Sverige, säger Lars Ljungälv som är koncernchef hos Bergendahls. Fastigheten i Hässleholm har en area på 162 000 kvm och en uthyrningsbar yta om 50 000 kvadratmeter.

I samband med affären ingår Bergendahls ett 15-årigt hyresavtal för samtliga ytor. Det är en typ av affär som tidigare var mycket vanlig på fastighetsmarknaden och då ofta användes för att få loss kapital i situationer där det var angeläget.

– Affären ger oss möjlighet att satsa långsiktigt i Hässleholm och utveckla verksamheten där. Vi är övertygade om att SLP blir en utmärkt fastighetsägare till anläggningen. Vi tror på SLP:s förvärvsstrategi och det känns mycket positivt att bli delägare i bolaget, säger Bergendahls styrelseordförande Spiros Mylonopoulos.

SLP har sedan starten Erik Selin, Peter Strand, Mikael Hofmann och Greg Dingizian som huvudägare. Genom affären utökas ägarkretsen med Bergendahls.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil