Bättre fiskelycka via ny Lesjöforsdetalj

Ingen får spö tack vare den nya Lesjöfors-detaljen | Foto: Pressbild
Lesjöfors lanserar en ny – ”liten men viktig” – tråddetalj till en helt ny produktserie fiskedrag och gör det lagom till sommarens fisketurer.

Fiske är både ett yrke, fritidsintresse och en sport över hela världen. Utövarna är ofta väldigt måna om att välja rätt utrustning och fiskelyckan sägs variera utifrån redskapen. 
Lesjöfors har nyligen fått äran att skapa en liten men viktig tråddetalj till en helt ny produktserie fiskedrag, skriver företaget i en pressrelease.

Sommaren 2021 kontaktade fiskedragstillverkaren Salta Lure Company Lesjöfors för att få hjälp med en lösning till en specifik detalj för den nyutvecklade produktserien för fiskedrag till trolling, Magpower. 
I serien ingår bland annat patenterade Power-Lokk, ett snabblås för att snabbt kunna byta drag, som behövde en detalj i rostfritt stål. 

Kunden hade redan från början en klar bild över hur detaljen skulle se ut och vilka specifikationer den skulle uppfylla. Efter interna diskussioner visade det sig att Lesjöforsbolaget i Nordmarkshyttan var den enhet som bäst skulle kunna hjälpa företaget, fortsätter pressreleasen.

Till att börja med fick kundens representant Georgios Toris prover på hur tråddetaljen skulle kunna utformas. När han var nöjd med dimensionen fortsatte teknikerna på Lesjöfors med kraven på hållfasthet, detaljen behövde klara av en vikt på 136 kilo. 
Lesjöfors teknikexpert Mattias Hartvigsson utförde en FE-analys på detaljens ringdiameter och den visade sig fungera utmärkt.

Valet av trådmaterial föll på det rostfria stålet Duplex EN10270-3-1.4462 då det är hårt och tål mycket belastning.
– Tyvärr lär tråddetaljen väl aldrig gå sönder så vi får möjlighet att sälja fler om inte fiskarna tappar fiskelådan i sjön, säger Christian Larsson, teknisk säljare på Lesjöfors industrifjädrar i Nordmarkshyttan.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil