Ny vd tar över äldsta familjeföretaget

Ny vd tar över äldsta familjeföretaget
Fredrik Nilsson är ny vd för Berte qvarn som är landers äldsta familjeföretag. Foto: Pressbild Berte qvarn
Halländska Berte qvarn, landets äldsta familjeföretag men med en av Europas modernaste kvarnar, får en ny vd när Fredrik Nilsson tar över chefsstolen.

Halländska Berte qvarn, landets äldsta familjeföretag men med en av Europas modernaste kvarnar, får en ny vd när Fredrik Nilsson tar över chefsstolen.

Berte qvarn, en av Europas modernaste kvarnar som drivs av landets äldsta familjeföretag, får en ny vd i form av Fredrik Nilsson, som arbetat i företaget sedan 2016.
– Det ska bli intressant och spännande att få vara med och förvalta ett mer än 450-årigt företag, säger den nyblivna vd:n.

För så är det. Berte qvarn är så mycket historia ett företag kan bli, familjeägt sedan 1569 är det ett unikum i landet och idag en del av Bertegruppen.
Idag är Berte qvarn en av Europas modernaste kvarnar, som producerar mjöl med höga ambitioner i såväl kvalitet som hållbarhet.

Fredrik Nilsson är ny vd sedan årsskiftet efter att sedan 2016 ha jobbat som råvaru- och marknadschef med tilläggstiteln vie vd.
Nilsson har tidigare arbetat hos bland annat Lantmännen och Krafft.

– Jag har varit här sedan 2016 och det känns som att vi hittat en lösning där vi behåller vår kompetenta personal och samtidigt hittar en intern lösning för vd-övergången. Det innebär att vi snabbt går vidare och inte har så lång startsträcka, säger Fredrik Nilsson.

– Det känns jättebra att Fredrik blir vd, han är en trygg och stabil person som kan Berte qvarns verksamhet bra och är involverad i arbetet i Bertegruppen, inte minst med i hållbarhetsarbetet där kvarnen spelar en viktig roll, säger Lovisa Stenström som är vd för Bertegruppen.

Johan Bäcklund lämnar vd-posten, för att arbeta som qvarnmästare och produktionschef med ansvar för bland annat att trimma produktionen i kvarnen, jobba med utbildning och vidareutbilda mjölnare samt Bertegruppens viktiga hållbarhetsarbete.
– Johan, som jag skulle säga är Sveriges bästa qvarnmästare, har utvecklat kvarnen på många och stora sätt under sin tid som vd. Att han nu ska fokusera på det som han kan bäst och verkligen brinner för tror jag kommer lyfta kvarnen ytterligare, påpekar Lovisa Stenström.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil