Ny vd tar över äldsta familjeföretaget

Ny vd tar över äldsta familjeföretaget
Fredrik Nilsson är ny vd för Berte qvarn som är landers äldsta familjeföretag. Foto: Pressbild Berte qvarn
Halländska Berte qvarn, landets äldsta familjeföretag men med en av Europas modernaste kvarnar, får en ny vd när Fredrik Nilsson tar över chefsstolen.

Halländska Berte qvarn, landets äldsta familjeföretag men med en av Europas modernaste kvarnar, får en ny vd när Fredrik Nilsson tar över chefsstolen.

Berte qvarn, en av Europas modernaste kvarnar som drivs av landets äldsta familjeföretag, får en ny vd i form av Fredrik Nilsson, som arbetat i företaget sedan 2016.
– Det ska bli intressant och spännande att få vara med och förvalta ett mer än 450-årigt företag, säger den nyblivna vd:n.

För så är det. Berte qvarn är så mycket historia ett företag kan bli, familjeägt sedan 1569 är det ett unikum i landet och idag en del av Bertegruppen.
Idag är Berte qvarn en av Europas modernaste kvarnar, som producerar mjöl med höga ambitioner i såväl kvalitet som hållbarhet.

Fredrik Nilsson är ny vd sedan årsskiftet efter att sedan 2016 ha jobbat som råvaru- och marknadschef med tilläggstiteln vie vd.
Nilsson har tidigare arbetat hos bland annat Lantmännen och Krafft.

– Jag har varit här sedan 2016 och det känns som att vi hittat en lösning där vi behåller vår kompetenta personal och samtidigt hittar en intern lösning för vd-övergången. Det innebär att vi snabbt går vidare och inte har så lång startsträcka, säger Fredrik Nilsson.

– Det känns jättebra att Fredrik blir vd, han är en trygg och stabil person som kan Berte qvarns verksamhet bra och är involverad i arbetet i Bertegruppen, inte minst med i hållbarhetsarbetet där kvarnen spelar en viktig roll, säger Lovisa Stenström som är vd för Bertegruppen.

Johan Bäcklund lämnar vd-posten, för att arbeta som qvarnmästare och produktionschef med ansvar för bland annat att trimma produktionen i kvarnen, jobba med utbildning och vidareutbilda mjölnare samt Bertegruppens viktiga hållbarhetsarbete.
– Johan, som jag skulle säga är Sveriges bästa qvarnmästare, har utvecklat kvarnen på många och stora sätt under sin tid som vd. Att han nu ska fokusera på det som han kan bäst och verkligen brinner för tror jag kommer lyfta kvarnen ytterligare, påpekar Lovisa Stenström.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

Inredningsföretag köper studio

Butiksinredningsföretaget Nitton93 köper Studio Johansson Bergvall som under lång tid arbetat med utveckling av bland annat Icanders för Ica Sverige.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil