Tar in nytt kapital och lånar 700 miljoner

Tar in nytt kapital och lånar 700 miljoner
Mathems vd Johan Lagercrantz. Foto: Mathem

Mathem tar in 1,1 miljarder kr i en investeringsrunda, 400 miljoner kr i en nyemission och 700 miljoner kr lånar man upp av P Capital partners.

Mathem rapporterar idag att man gör ett försäljningsrekord för mars månad och att man överträffar branschindex för tolfte månaden i rad.
Man är alltså i vad man beskriver som ”en stark tillväxtfas” och fixar nu kosingen för att växa ytterligare.

Bolaget plockar nu in 1,1 miljarder kr i en ny investeringsrunda där majoritetsägaren Kinnevik går in med ytterligare 150 miljoner kr, AMF satsar 100 miljoner kr och Stena 50 miljoner kr.
Totalt är nyemissionen på 400 miljoner kr. De 700 miljoner kr som då fattas för att slutsumman ska bli 1,1 miljarder kr kommer från ett lån hos P Capital partners som Mathem nu tar.

– Jag är otroligt tacksam över förtroendet för Mathem från våra investerare i den här investeringsrundan, säger Mathems vd Johan Lagercrantz.
– Mathem har siktet inställt på tillväxt och ökad effektivitet i vår fortsatta väg mot lönsamhet. Vi jobbar stenhårt för att hela tiden utvecklas för att möta våra kunders behov och för att vår e-handel ska bidra till en bekvämare och enklare vardag. Med den här typen av investeringar kommer vi att kunna uppnå fantastiska resultat framåt, menar Lagercrantz.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Magnus metod ska skapa nya maträtter

Magnus metod ska skapa nya maträtter

Doktoranden Magnus Westling har skapat en metod för att förbättra maträtter och utveckla recept – med början i råvarornas smakkaraktär.

Coop lanserar nytt ekologiskt för barn

Coop lanserar nytt ekologiskt för barn

Coop lanserar inför sommaren två ekologiska fruktdrycker för barn. Dessutom har man uppdaterat sina fruktpuréer med flera nya smaker, allt Krav-märkt.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.