Tar in nytt kapital och lånar 700 miljoner

Tar in nytt kapital och lånar 700 miljoner
Mathems vd Johan Lagercrantz. Foto: Mathem
Mathem tar in 1,1 miljarder kr i en investeringsrunda, 400 miljoner kr i en nyemission och 700 miljoner kr lånar man upp av P Capital partners.

Mathem tar in 1,1 miljarder kr i en investeringsrunda, 400 miljoner kr i en nyemission och 700 miljoner kr lånar man upp av P Capital partners.

Mathem rapporterar idag att man gör ett försäljningsrekord för mars månad och att man överträffar branschindex för tolfte månaden i rad.
Man är alltså i vad man beskriver som ”en stark tillväxtfas” och fixar nu kosingen för att växa ytterligare.

Bolaget plockar nu in 1,1 miljarder kr i en ny investeringsrunda där majoritetsägaren Kinnevik går in med ytterligare 150 miljoner kr, AMF satsar 100 miljoner kr och Stena 50 miljoner kr.
Totalt är nyemissionen på 400 miljoner kr. De 700 miljoner kr som då fattas för att slutsumman ska bli 1,1 miljarder kr kommer från ett lån hos P Capital partners som Mathem nu tar.

– Jag är otroligt tacksam över förtroendet för Mathem från våra investerare i den här investeringsrundan, säger Mathems vd Johan Lagercrantz.
– Mathem har siktet inställt på tillväxt och ökad effektivitet i vår fortsatta väg mot lönsamhet. Vi jobbar stenhårt för att hela tiden utvecklas för att möta våra kunders behov och för att vår e-handel ska bidra till en bekvämare och enklare vardag. Med den här typen av investeringar kommer vi att kunna uppnå fantastiska resultat framåt, menar Lagercrantz.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil