De får uppsving av corona

Corona lägger sig som en våt filt över mycket av vår handelsaktivitet. Samtidigt konstaterar analytikerna nu att den lyfter andra – och snabbar på en del förändringar.

Corona-viruset är över oss och breder ut sig allt kraftigare.
Det får stora effekter, inte minst i handeln.

Nu talar analytikerna om förändringar på kort och lång sikt.
På kort sikt har gaming, streaming, e-möten och e-handeln alla fått rejäla uppsving  av att viruset brett ut sig.
– Hur mycket att det här kommer att fortsätta efter viruset, är nu frågan analytikerna ställer sig.

De långsiktiga förändringarna?
De är svårare att sia om.
– Viruset får oss att tänka på vad vi behöver, hur vi reser och om vi inte i högre grad ska sätta hälsa före tillväxt, är en sammanfattning av flera analytiker.

Samtidigt ser man inte minst i Storbritannien hur Corona-viruset nu kan snabba om en del omstruktureringar inom dagligvaru- och övrig handel.
Man tror helt enkelt att utvecklingen mot mindre butiksytor, att lager blir dark store och att snabba leveranser och mer av click and collect kommer än mer i fokus.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil