E-handeln snart större än Finland…

Clas Ohlsons onlineförsäljning har stigit rejält. | Foto av Paul Wallén
Clas Ohlson redovisar inte bara ökad försäljning juni utan även snabbt stigande e-handel som i omsättning nu närmar sig vad man säljer för i Finland.

Butikstrender har tidigare redovisat hur Clas Ohlsons försäljning under juni steg med fem procent till 711 miljoner kr totalt.
Vad som tål att uppmärksammas extra är att e-handeln fortsätter att stiga rejält snabbt.

Försäljningen online steg i juni med 71 procent till 69 miljoner kr och därmed är onlinehandeln i nivåerna av Clas Ohlsons försäljning i Finland, i juni 78 miljoner kr.
Det här var heller ingen isolerad händelse eftersom man för maj och juni tillsammans har en tillväxt i e-handeln med 70 procent, totalt 130 miljoner kr på dessa två månader.

– I Sverige påverkas vi fortsatt av minskad kundtrafik till våra butiker i centrala lägen i de större städerna, om än i mindre utsträckning än månaden innan. I Finland har restriktionerna en fortsatt dämpande effekt på försäljningen, men även här märks nu en ökning i kundtrafik, konstaterar Lotta Lyrå om skillnaderna mellan Sverige och Finland men noterar samtidigt e-handelns allt större tyngd.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

För stora skulder – ny e-handlare i konkurs

Skylark är bolaget bakom work- och streetwear-butiken Sivletto på Hötorget i Stockholm.Ägarna Roger Sundström och Fredde Martins har även drivit e-handel via plattformen Sivletto.com. Nu

Dålig kunskap om fysisk aktivitet

Sedan drygt ett år tillbaka finns officiella svenska riktlinjer kring fysisk aktivitet. Men endast tre av tio i en ny undersökning vet hur mycket man ska röra på sig.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil