E-handeln snart större än Finland…

Clas Ohlsons onlineförsäljning har stigit rejält. | Foto av Paul Wallén
Clas Ohlson redovisar inte bara ökad försäljning juni utan även snabbt stigande e-handel som i omsättning nu närmar sig vad man säljer för i Finland.

Butikstrender har tidigare redovisat hur Clas Ohlsons försäljning under juni steg med fem procent till 711 miljoner kr totalt.
Vad som tål att uppmärksammas extra är att e-handeln fortsätter att stiga rejält snabbt.

Försäljningen online steg i juni med 71 procent till 69 miljoner kr och därmed är onlinehandeln i nivåerna av Clas Ohlsons försäljning i Finland, i juni 78 miljoner kr.
Det här var heller ingen isolerad händelse eftersom man för maj och juni tillsammans har en tillväxt i e-handeln med 70 procent, totalt 130 miljoner kr på dessa två månader.

– I Sverige påverkas vi fortsatt av minskad kundtrafik till våra butiker i centrala lägen i de större städerna, om än i mindre utsträckning än månaden innan. I Finland har restriktionerna en fortsatt dämpande effekt på försäljningen, men även här märks nu en ökning i kundtrafik, konstaterar Lotta Lyrå om skillnaderna mellan Sverige och Finland men noterar samtidigt e-handelns allt större tyngd.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil