Klädkedja begär sig i konkurs

Nu går även Joy i konkurs... Butiken Joy i Lindens köpcentrum Norrköping. Foto : Press
Klädkedjan Joy, ett dotterbolag till MQ, har lämnat in en ansökan om konkurs. Meddelandet kom onsdag morgon. Kedjan har idag 40 butiker som berörs.

Onsdag morgon kom beskedet att kedjan Joy begär sig i konkurs.
Orsaken är att man under en längre tid gått med förlust och nu definitivt inte ser någon möjlighet att vända utvecklingen.

– Joys likviditetssituation är ohållbar för koncernen, skriver bolaget som har 40 butiker inriktade på kvinnligt mode.
– Det är naturligtvis ett oerhört tråkigt besked, i synnerhet då vi under den senaste tiden har sett en ökad försäljning av vårens kollektioner som visat potential i delar av affären. Trots omfattande förbättringsåtgärder har detta tyvärr inte räckt hela vägen, varför vi nu tvingas ta det här beslutet, säger vd Ingvar Larsson i en kommentar.

MQ i sin helhet har det också tufft. Ägarna tvingas nu skjuta till 250 miljoner kr till bolaget efter en mycket stor förlust det senaste kvartalet.
– Det har varit ett mycket svagt kvartal med minskad försäljning för koncernen som helhet på -9,8 procent vilket påverkat resultatet betydligt. Försäljningsminskningen ligger främst inom vårt egna damsortiment för MQ och minskningen på Joy kommer främst från lägre reavolym, medan andelen fullprisförsäljning ökat, sammanfattar Ingvar Larsson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil