Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Foto Pressbild
Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Det är på Arlanda de två första konkreta stegen tas i Adlibris butikssatsning. Man öppnar två nya butiker på Arlandas terminal 5 och det gör man under namnet ”Adlibris Pocket Shop”.

Det blir första steget i att formellt förena de två varumärkena.

”Det är superspännande att få vara med om föreningen av två starka varumärken och att få ta med sig det bästa av Pocket Shop med in i Adlibris värld. Vi vill att våra kunder ska känna igen den hemtrevliga känsla som vi haft i våra butiker och samtidigt uppleva att det är något nytt och fräscht på gång, säger Cecilia Held, affärsområdeschef på Adlibris, tidigare vice vd på Pocket Shop, till ehandel.se.

Pocket Shop hade två tuffa år 2020 och 2021. Omsättningen sjönk till cirka 50 miljoner kr att jämföra med 131 miljoner kr 2019. Dessutom gjorde man stora förluster.

Under 2022 studsade man tillbaka hyfsat och omsatte cirka 88 miljoner kronor.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil