Världens största semla

Att den är världens största semla är inte konstigt. Den blev nämligen dubbelt så stor som planerat. Nu kommer bageriet Bake My Day in i Guinness rekordbok med 300 kilo semla.

Tanken var att slå rekord i stor semla och det gjorde man med marginal.
Världens största semla har vägt in på 300 kilo och den har skapats av bageriet Bake My Day.

Fem misslyckade försök gjordes men på det sjätte lyckades man fullt ut.
Efter en del justeringar blev semlan 300 kilo tung mot planerade 148 kilo.

Undrar du hur man gör en dylik så kan vi tipsa om att första åtgärden är att åka till närmaste livsmedelsbutik och handla på sig 30 kilo mandelmassa, 80 kilo bulle, 100 kilo grädde och som kronan på verket 2 kilo florsocker.

Enligt bageriet är smaken på rekordsemlan lika lockande som på bageriets övriga semlor.
För att blidka Guinness rekordbok har flera företag hjälpt bageriet med att mäta och göra 3D-modeller av semlan och dessutom har hela processen där den tillverkats, filmats.

Vi är som vanligt inne i den värsta (eller bästa) semmelperioden för året och i genomsnitt köper svensken 4-5 semlor per peson och år.
Noteringen gäller dock inte semlor av den här storleken och tur är kanske det…

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil