Så förbereder Postnord sig inför julhandeln

Så förbereder Postnord sig inför julhandeln
Agnes Karlsson, Postnord, med medarbetare förbereder sig inför jul och svart fredag. Foto: Pressbild Postnord

Nu förstärker Postnord beredskap och bemanning inför julhandel och annat som närmar sig. Man räknar med en volymökning på sex procent denna period.

Postnords experter tror att volymerna på de egna terminalerna kommer att öka med sex procent under det hittepå-event i form av Black friday och sedan den riktiga julhandeln som närmar sig.
Därför gör man förstärkningar på en rad punkter för att klara anstormningen genom bemanning, tillfälliga ombud och utökade lördagsleveranser.

Förra året passerade 1,3 miljoner paket i Postnords terminaler under det års svarta fredags toppdygn.
I år planerar Postnord för den ökande paketvolymen med bland annat bemanningsförstärkning på terminaler och kundservice, ökat stöd till ombud och pakethantering även under helger.

– Förra året såg vi att Black friday nu har blivit Black week. Pandemin skyndade på utvecklingen av e-handeln till nya nivåer. I år ser vi redan nu att varubristen kan bli en faktor inför årets julhandel. I E-barometern svarade 72 procent av företagen att de hade haft problem med varuförsörjningen, säger Agnes Karlsson som är produktionsdirektör hos Postnord.

– Vi ska komma ihåg att våra egna volymer inte heller är hela marknaden, dessutom ser vi ett återvändande varuflöde till fysiska butiker. Vi har förberett oss hela året och precis som föregående år ser vi med glädje fram emot årets roligaste period. Vi lär oss och utvecklar ständigt vår verksamhet, summerar Agnes Karlsson.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Orkla ökar samarbete kring återvinning

Orkla ökar samarbete kring återvinning

Orkla ökar samarbetet med återvinningsappen Bower, vars idé är att öka återvinningen genom att skapa ett värde även för ”icke pantbara” produkter.

Snabbgross öppnar i nya lokaler i Tornby

Snabbgross öppnar i nya lokaler i Tornby

Idag, 18 januari, öppnar Axfoods restauranggrossist Snabbgross i nya och större lokaler i Linköping, för övrigt i samma område, Tornby, som tidigare.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.