Så förbereder Postnord sig inför julhandeln

Så förbereder Postnord sig inför julhandeln
Agnes Karlsson, Postnord, med medarbetare förbereder sig inför jul och svart fredag. Foto: Pressbild Postnord
Nu förstärker Postnord beredskap och bemanning inför julhandel och annat som närmar sig. Man räknar med en volymökning på sex procent denna period.

Nu förstärker Postnord beredskap och bemanning inför julhandel och annat som närmar sig. Man räknar med en volymökning på sex procent denna period.

Postnords experter tror att volymerna på de egna terminalerna kommer att öka med sex procent under det hittepå-event i form av Black friday och sedan den riktiga julhandeln som närmar sig.
Därför gör man förstärkningar på en rad punkter för att klara anstormningen genom bemanning, tillfälliga ombud och utökade lördagsleveranser.

Förra året passerade 1,3 miljoner paket i Postnords terminaler under det års svarta fredags toppdygn.
I år planerar Postnord för den ökande paketvolymen med bland annat bemanningsförstärkning på terminaler och kundservice, ökat stöd till ombud och pakethantering även under helger.

– Förra året såg vi att Black friday nu har blivit Black week. Pandemin skyndade på utvecklingen av e-handeln till nya nivåer. I år ser vi redan nu att varubristen kan bli en faktor inför årets julhandel. I E-barometern svarade 72 procent av företagen att de hade haft problem med varuförsörjningen, säger Agnes Karlsson som är produktionsdirektör hos Postnord.

– Vi ska komma ihåg att våra egna volymer inte heller är hela marknaden, dessutom ser vi ett återvändande varuflöde till fysiska butiker. Vi har förberett oss hela året och precis som föregående år ser vi med glädje fram emot årets roligaste period. Vi lär oss och utvecklar ständigt vår verksamhet, summerar Agnes Karlsson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil