Handeln växlar upp sin strukturomvandling

Handeln växlar upp sin strukturomvandling
De fyras gäng…något mindre vanvördigt känt som Handelns ekonomiska råd. Foto: Pressbild
Pandemin har satt än mer fart på handelns strukturomvandling men inte i grunden ändrat riktningen mot digitalisering, menar Handelns ekonomiska råd.

Pandemin har satt än mer fart på handelns strukturomvandling men inte i grunden ändrat riktningen mot digitalisering, menar Handelns ekonomiska råd.

Pandemin har accelerat handelns pågående strukturomvandling, men inte i grunden ändrat riktningen: digitalisering.
Och det är omnikanalföretag grundande i traditionell butikshandel som verkar ha dragit det längsta strået – inte renodlade e-handlare. Så lyder den färska sammanfattningen från Handelns ekonomiska råd.

– Pandemin präglar fortfarande i hög grad handeln och vårt samhälle i stort. Därför fann vi det befogat att följa upp vad som hänt sedan vår förra rapport lades fram för ett halvår sedan och att blicka framåt, säger Erik Åsbrink.
Han är ordförande i Handelns ekonomiska råd som precis lagt fram sin senaste rapport ”Handeln och covid-19: Strukturomvandlingen växlar upp”.

De stödåtgärder som införts har varit viktiga för många av handelns företag. Generella stöd har enkelt kunnat utnyttjas, sammanfattar rapporten och konstaterar samtidigt att de mer riktade stöden har varit svårare att ta del av.

E-handeln har under pandemiåret vuxit ungefär tre gånger snabbare än föregående år. Handelsföretag med bas i ”traditionell” fysisk handel har ökat sin e-handel allra mest.
–Nya e-handelskunder verkar i hög grad ha vänt sig till kända företag som byggt sin verksamhet på fysiska butiker och nu etablerat omnikanalerbjudanden, sammanfattar rådets Mats Bergman.

Mer om rapporten i printmagasinet, Butikstrender 6/2021

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil