Pilotprojekt kring framtidens fisk prisas

Pilotprojekt kring framtidens fisk prisas
Mattias Djurstedt, Örebro universitet, prisas för sin idé kring ny teknik för framtidens fisk. Foto: Pressbild Örebro universitet
Mattias Djurstedt utvecklade en ny teknik för att odla fisk på land. Nu prisas han av Water Challenge och får 100 000 kr till sitt Nära & naturligt.

Mattias Djurstedt utvecklade en ny teknik för att odla fisk på land. Nu prisas han av Water Challenge och får 100 000 kr till sitt Nära & naturlig.

Mattias Djurstedt utvecklade som student vid Örebro universitet sin idé om ett utvecklat hållbart format för fiskodling på land med fiskarten tilapia.
– Genom att härma naturens eget sätt att rena vatten erhålls en bättre fiskvälfärd och vi återanvänder 100 procent av odlingsvattnet och alla restprodukter och fisken får en naturlig föda i form av alger och bakterier, berättar Mattias.
– Dessutom blir det en mer välsmakande fisk med förhöjd gastronomisk kvalitet, menar Djurstedt.

Efter att ha fått stöd i att utveckla idén via Örebro universitets Oru Innovation har Mattias Djurstedt startat det pilotprojekt på området som just nu genomförs.
Ambitionen är en produktionsanläggning i fullformat i Örebro från nästa år.

Nu får Mattias Djurstedt av Water Challenge, en utmaning kring innovativa vattenlösningar i samband med matproduktion.
Som en av tre vinnare får Mattias Nära & naturlig AB 100 000 kr plus möjligheter till värdefullt nätverkande och affärscoaching av initiativet där såväl Microsoft som Ikea finns med i sammanhanget.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil