”Få har problem med privatekonomin”

”Få har problem med privatekonomin”
Foto: Mostphotos
De flesta svenska hushåll har inga stora ekonomiska problem. Men få tar chansen att få det bättre, menar Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér.

De flesta svenska hushåll har inga stora ekonomiska problem. Men få tar chansen att få det bättre, menar Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér.

Ica-banken har nyligen lagt fram rapporten ”Pengakollen – svensken och vardagsekonomin”.
Det är en bred genomgång av situationen för de svenska hushållen privatekonomiskt och förslag kring hur man kan förbättra läget.

Bilden av privatekonomin i Sverige är ofta dyster med rubriker om skuldsaneringar och ökande antal ärenden till kronofogden, skriver Ica-banken.
Men i verkligheten har den stora majoriteten av svenska hushåll inga stora ekonomiska problem.

Det är istället så att ”problemet” ligger i att få tar chansen att förbättra sin situation trots att varje individ genom enkla metoder kan förbättra sitt ekonomiska läge, resonerar Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér i rapporten.

Han har mottot att ”om man gör det man alltid har gjort, får man det man alltid har fått” och menar i rapporten att små förändringar är möjliga att göra för många, med stora resultat på sikt.
– Aktiva val och medvetna beslut är två nycklar till att lyfta privatekonomiskt är beskedet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil