”Få har problem med privatekonomin”

”Få har problem med privatekonomin”
Foto: Mostphotos
De flesta svenska hushåll har inga stora ekonomiska problem. Men få tar chansen att få det bättre, menar Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér.

De flesta svenska hushåll har inga stora ekonomiska problem. Men få tar chansen att få det bättre, menar Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér.

Ica-banken har nyligen lagt fram rapporten ”Pengakollen – svensken och vardagsekonomin”.
Det är en bred genomgång av situationen för de svenska hushållen privatekonomiskt och förslag kring hur man kan förbättra läget.

Bilden av privatekonomin i Sverige är ofta dyster med rubriker om skuldsaneringar och ökande antal ärenden till kronofogden, skriver Ica-banken.
Men i verkligheten har den stora majoriteten av svenska hushåll inga stora ekonomiska problem.

Det är istället så att ”problemet” ligger i att få tar chansen att förbättra sin situation trots att varje individ genom enkla metoder kan förbättra sitt ekonomiska läge, resonerar Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér i rapporten.

Han har mottot att ”om man gör det man alltid har gjort, får man det man alltid har fått” och menar i rapporten att små förändringar är möjliga att göra för många, med stora resultat på sikt.
– Aktiva val och medvetna beslut är två nycklar till att lyfta privatekonomiskt är beskedet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil