Ica Maxi bygger sitt mest hållbara hus

Ica Maxi bygger sitt mest hållbara hus
Så ska det se ut när Ica Maxi helt i trä är klart och invigs 2023 i Åkersberga. Illustration: Pressbild Ica
Ica fastigheter bygger Ica Maxi i Åkersberga med plats för fler och lanserar det mest hållbara butiksprojektet hittills. Invigning sker våren 2023.

Ica fastigheter bygger Ica Maxi i Åkersberga med plats för fler och lanserar det mest hållbara butiksprojektet hittills. Invigning sker våren 2023.

Det mest hållbara butiksprojektet hittills med en byggnad helt i trä, solceller, sedumtak och geografi, en byggnad som uppfyllerier kriterierna för Miljöbyggnad guld.
Det är vad det handlar om när Ica fastigheter bygger en Ica Maxi för Åkersberga.

Förutom stormarknaden ska Apotek hjärtat, Min doktor och andra företag inom service och måltidskoncept få plats i den nya fastigheten.
Storleken på den blir cirka 7 000 kvadratmeter, skriver Ica fastigheter i en pressrelease.

Fastigheten byggs vid infarten till Åkersberga och väg 276 och ska, i dessa tider naturligtvis få en utvecklad e-handel.
– Det känns jättekul och spännande att jag och mina barn nu kan börja jobba med butiken inför öppning av Ica Maxi i Åkersberga. Vi kommer att bygga en butik med bageri, manuell färskvarulinje, och generellt fokus på färskvaror, måltider och hållbarhet, säger handlaren Claude Schaffert.

Fastigheten i Åkersberga blir Ica fastigheters mest hållbara butiksfastighet hittills. Med en byggnation i trä samt solceller och sedumtak, geoenergi och enligt kriterierna för Miljöbyggnad guld.
Stor hänsyn tas till att fastigheten i trä kommer harmoniera väl i omgivningarna som erbjuder grönområden och golfbana, skriver Ica i presentationen av projektet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil