Ica Maxi bygger sitt mest hållbara hus

Ica Maxi bygger sitt mest hållbara hus
Så ska det se ut när Ica Maxi helt i trä är klart och invigs 2023 i Åkersberga. Illustration: Pressbild Ica
Ica fastigheter bygger Ica Maxi i Åkersberga med plats för fler och lanserar det mest hållbara butiksprojektet hittills. Invigning sker våren 2023.

Ica fastigheter bygger Ica Maxi i Åkersberga med plats för fler och lanserar det mest hållbara butiksprojektet hittills. Invigning sker våren 2023.

Det mest hållbara butiksprojektet hittills med en byggnad helt i trä, solceller, sedumtak och geografi, en byggnad som uppfyllerier kriterierna för Miljöbyggnad guld.
Det är vad det handlar om när Ica fastigheter bygger en Ica Maxi för Åkersberga.

Förutom stormarknaden ska Apotek hjärtat, Min doktor och andra företag inom service och måltidskoncept få plats i den nya fastigheten.
Storleken på den blir cirka 7 000 kvadratmeter, skriver Ica fastigheter i en pressrelease.

Fastigheten byggs vid infarten till Åkersberga och väg 276 och ska, i dessa tider naturligtvis få en utvecklad e-handel.
– Det känns jättekul och spännande att jag och mina barn nu kan börja jobba med butiken inför öppning av Ica Maxi i Åkersberga. Vi kommer att bygga en butik med bageri, manuell färskvarulinje, och generellt fokus på färskvaror, måltider och hållbarhet, säger handlaren Claude Schaffert.

Fastigheten i Åkersberga blir Ica fastigheters mest hållbara butiksfastighet hittills. Med en byggnation i trä samt solceller och sedumtak, geoenergi och enligt kriterierna för Miljöbyggnad guld.
Stor hänsyn tas till att fastigheten i trä kommer harmoniera väl i omgivningarna som erbjuder grönområden och golfbana, skriver Ica i presentationen av projektet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil