Nytt bakslag för Oatly

Danska Coop plockar tills vidare bort visa produkter från Oatly. | Foto av Tomas Pich
Danska Coop plockar tills vidare bort ett antal produkter från Oatly och Sproud ur sina butikshyllor då de saknar godkännanden från danska myndigheter.

Danska dagligvarukoncernen Coop plockar tills vidare bort ett antal av Oatlys och Sprouds produkter ur sina butikshyllor och orsaken är alltså att de saknar vissa tillstånd från danska myndigheter.
Tidningsuppgifter säger att det för Sprouds del ska handla om att det saknas berikande tillsatser och för Oatly att det rör sig om för höga halter av jod.

– Produkterna i sig är okej. Men de saknar ett administrativt godkänt från danska myndigheter, bekräftar kommunikationschef Lars Aarup på Coop Danmark, enligt sydsvenskan.se.
De danska riktlinjerna är inte nya och så snart produkterna får sitt okej är de tillbaka i butikerna där de just nu ersatts av ett beklagande från Coops sida över att hyllan är tom.

Aktörer i Danmark som säljer vitaminberikade produkter måste ha ett specialtillstånd och man har nu upptäckt att Sproud inte ansökte om det när man började sälja i Danmark.
För Oatlys del handlar det enligt företaget om begränsade volymer som ska ersättas av nya inom några veckor.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

Medlemskampanj ska lyfta Coop

Coop lanserar en ny kampanj för att locka fler kunder och stå starka i konkurrensen med bland annat lågprisprofilerade kedjorna Lidl och Willys.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil