Stöttar Hemlösa katters vecka

Under vecka 43 infaller, för fjärde året, Hemlösa katters vecka där Mjau, Granngården och 75 ideella katthem över hela landet gör en gemensam insats.

För fjärde året i rad infaller Hemlösa katters vecka, initierat av Mjau som säljer kattmat.
Temaveckan riktar ljuset mot Sveriges över 100 000 hemlösa katter och alla de katthem som gör sitt yttersta för att hjälpa dem.
I år är veckan större än någonsin. 75 ideella katthem deltar, och tack vare ett nytt samarbete med butikskedjan Granngården ställs över 100 insamlingslådor ut över hela landet.

Under veckan samlar katthemmen in mat genom att ställa ut insamlingslådor i sina lokala matbutiker. Butiksbesökarna kan då köpa kattmat i butiken för att sedan placera det i insamlingslådan.
Det står tydligt på varje låda vilket katthem maten går till.

– Katthemmen drivs av helt ideella krafter och tillgångarna är ofta små. Samtidigt märker vi på Mjau att det finns en stor vilja från allmänheten att hjälpa till. Under Hemlösa katters vecka gör vi det enkelt för människor att skänka mat direkt till sina lokala katthem, säger Mjaus marknadschef Sofia Lidenhed. Nytt för i år är att Mjau krokar arm med Granngården, som har fler än 100 butiker över hela landet, vilket gör det möjligt för ännu fler katthem att engagera sig lokalt.
– Som återförsäljare av Mjau har vi följt deras arbete för hemlösa katter. Tack vare våra många butiker kan vi bidra till att ännu fler katter får hjälp. Det känns bra, säger Granngårdens Camilla Lantz.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil