Löfbergs skänker kaffe till Stadsmissionen

Löfbergs skänker kaffe till Stadsmissionen
Marie Björklind hos Stadsmissionen i Karlstad får ta emot 2 500 kaffepaket från Löfbergs. Foto: Pressbild Löfbergs
Behovet av stöd och solidaritet har ökat under corona och nu skänker Löfbergs 2 500 kaffepaket till Stadsmissionen och Hela människan Ria i Karlstad.

Behovet av stöd och solidaritet har ökat under corona och nu skänker Löfbergs 2 500 kaffepaket till Stadsmissionen och Hela människan Ria i Karlstad.

Social hållbarhet har alltid varit viktigt för Löfbergs, skriver Värmlands-företaget i en pressrelease och exemplifierar med samarbetet med Regnbågsfonden och det samarbete man har med Stadsmissionen och Hela människan Ria.
Nu har Löfbergs skänkt 2 500 paket Equality-kaffe till organisationerna i Karlstad.

– Vi är en social mötesplats och ser till att människor får mat i magen. Det är ingenting vi klarar ensamma. Vi har hjärtat, men inte de ekonomiska resurserna. Därför är vi så oerhört tacksamma att företag som Löfbergs är med och hjälper till, säger Marie Björklind på Stadsmissionen i Karlstad.

– Vi att behovet ökat nu i coronatider. För ett och ett halvt år sedan kunde vi ha tre personer som hämtade mat på lördagar, i lördags hade vi 60. Folk går härifrån med tårar i ögonen. Vi behöver verkligen all hjälp vi kan få, och nu har vi kaffe för resten av sommaren, både i verksamheten och för våra besökare att få med sig hem, säger Marie.

Även Hela människan Ria har sett samma utveckling och vet vilka stora behov av stöd och solidaritet som finns.
– Vi arbetar för att hjälpa utsatta människor, och att få hjälp från företag är jätteviktigt för att det ska vara möjligt. Inte bara ur ekonomisk synvinkeln, utan också för att människor som behöver hjälp ska känna att det finns folk som bryr sig. Löfbergs bryr sig om dessa människor, och det känner de, säger Tage Pettersson på Hela Människan Ria i Karlstad.

– Med en kopp kaffe kan vi lösa stora saker. Det kan vara någon som kommer och behöver stöd från oss, och då är det fint att kunna sätta sig och prata över en kopp, konstaterar Tage.

För Löfbergs var det en självklarhet att ställa upp, säger Jenny Tegnhed som är kategorichef hos företaget.
– När jag fick höra om behovet av att stötta människor i vår kommun ökat drastiskt kändes det helt rätt att skänka vårt fina Equality-kaffe till organisationer som verkligen hjälper till att göra skillnad. Hela satsningen med Equality kaffet har varit att göra skillnad och det har denna lansering verkligen bidragit till. Det är härligt att kunna hjälpa till tycker vi. Fika är alltid viktigt – och uppskattat, säger Jenny Tegnhed.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil