Låtsades föreställa Systembolaget

FOTO: Mostphotos

En man på Tiktok, känd för olika pranks, polisanmäls nu av Systembolaget efter att ha försökt föreställa en pop up-butik från Systembolaget.

Mikael Johansson driver ett Tiktok-konto med 16 000 följare och över en halv miljon likes.
Han gör olika pranks och då bland annat i form av att föreställa att han kommer från olika företag.
Den här gången stal han Systembolagets logga och drog på sig en klädsel som liknande bolagets personals.
Bredvid sig har han skylten han gjorde i Photoshop med Systembolagets logga, där det står: ”För dig som vill kunna köpa alkoholhaltig dryck på fler platser samt utanför våra ordinarie öppettider”.

Systembolagets pressekreterare Charlotte Näsström Morén säger till Nyheter 24 att att om det sålts alkohol vid tillfället är det ett brott mot alkohollagen.
– Vi ser också allvarligt på att man har använt sig av Systembolagets logotype och vad som ser ut att vara våra butikskläder, för att bedriva den påstådda olagliga försäljningen. Vi kommer polisanmäla och fortsätta samla information för att få klarhet i exakt vad som har hänt, säger Charlotte Näsström Morén till Nyheter24.

Nyheter24 frågar Mikael Johansson hur han tänker kring att Systembolaget ska polisanmäla händelsen, och på det svarar han att han ska kontakta dem och se vad som gäller.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil