[bsa_pro_ad_space id=3 delay=7]

Låtsades föreställa Systembolaget

FOTO: Mostphotos

En man på Tiktok, känd för olika pranks, polisanmäls nu av Systembolaget efter att ha försökt föreställa en pop up-butik från Systembolaget.

Mikael Johansson driver ett Tiktok-konto med 16 000 följare och över en halv miljon likes.
Han gör olika pranks och då bland annat i form av att föreställa att han kommer från olika företag.
Den här gången stal han Systembolagets logga och drog på sig en klädsel som liknande bolagets personals.
Bredvid sig har han skylten han gjorde i Photoshop med Systembolagets logga, där det står: ”För dig som vill kunna köpa alkoholhaltig dryck på fler platser samt utanför våra ordinarie öppettider”.

Systembolagets pressekreterare Charlotte Näsström Morén säger till Nyheter 24 att att om det sålts alkohol vid tillfället är det ett brott mot alkohollagen.
– Vi ser också allvarligt på att man har använt sig av Systembolagets logotype och vad som ser ut att vara våra butikskläder, för att bedriva den påstådda olagliga försäljningen. Vi kommer polisanmäla och fortsätta samla information för att få klarhet i exakt vad som har hänt, säger Charlotte Näsström Morén till Nyheter24.

Nyheter24 frågar Mikael Johansson hur han tänker kring att Systembolaget ska polisanmäla händelsen, och på det svarar han att han ska kontakta dem och se vad som gäller.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

[bsa_pro_ad_space id=4 delay=7]

[bsa_pro_ad_space id=1 delay=7]

Västkustägg förvärvar Väst Ägg AB

Stjärnägg AB, en av Sveriges främsta leverantörer av ägg, tillkännager stolt att deras delägare, Västkustägg, har förvärvat Väst Ägg AB, tidigare känt som Lilluns Ägg. Denna strategiska expansion förväntas stärka deras kapacitet att leverera ägg av högsta kvalitet till butiker över hela landet.

Olivoljepriserna skjuter i höjden

Den senaste tiden har olivoljepriserna fortsatt att skjuta i höjden till följd av torkan som härjar i södra Europa. Enligt Ulf Mazur, vd och grundare av Matpriskollen, har priserna ökat med hela 5 procent under februari och en imponerande 40 procent på årsbasis.

Leder vägen för jämställdhet i näringslivet

En färsk undersökning utförd av Svensk Kooperation visar på en betydande skillnad i jämställdhetsarbetet mellan kooperativt ägda företag och börsbolag. Med Internationella kvinnodagen i sikte ger resultaten en inblick i hur olika typer av företag hanterar könsrepresentationen i sina ledande positioner.

Sex procent lägre konsumtion 2020

Konsekvenser för försäljning till minderåriga

När det kommer till Systembolaget är ålderskontroll av högsta prioritet. Att säkerställa att ingen under 20 år får köpa alkohol är en central del av deras arbete för att främja ansvarsfull konsumtion. Men vad händer om en misstag inträffar och alkohol säljs till en minderårig?

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil