Nya siffror på hur vi minskar avtrycket

Nya siffror på hur vi minskar avtrycket
Genom att rädda varor sparar vi koldioxidutsläpp, konstaterar Matsmart idag. Illustration: Matsmart
Matsmart har låtit IVL Svenska miljöinstitutet analysera klimateffekten av att mat konsumeras istället för att kastas och nu levererar man siffror.

Matsmart har låtit IVL Svenska miljöinstitutet analysera klimateffekten av att mat konsumeras istället för att kastas och nu levererar man siffror.

IVL- Svenska miljöinstitutet har på uppdrag av Matsmart analyserat klimateffekten av att rädda mat från att kastas, skriver e-handelsföretaget Matsmart i en pressrelease.
Rapporten visar att en order från Matsmart i genomsnitt ger en nettobesparing på 93% av klimatavtrycket jämfört med om samma varor inhandlats nya i en vanlig butik, konstaterar Matsmart.

Genomsnittsordern hos Matsmart i Sverige sparar 12,7 kg koldioxid, vilket motsvarar 1 500  smartphoneladdningar.
Totalt har de svenska kunderna bidragit med en nettobesparing på 5458 ton CO2e under det första halvåret 2021.

– Vi är väldigt glada att vi nu kan peppa våra kunder med beskedet att de verkligen gör ett bra jobb för klimatet och för att minska världens klimatavtryck för mat, säger Karl Andersson, vd och grundare hos Matsmart.
– Men de här beräkningarna sätter också ljuset på behovet att titta på produktionen när man pratar hållbarhet. Majoriteten av alla utsläpp uppstår i produktionen är det där vi kan göra störst skillnad, analyserar Andersson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil