Nya siffror på hur vi minskar avtrycket

Nya siffror på hur vi minskar avtrycket
Genom att rädda varor sparar vi koldioxidutsläpp, konstaterar Matsmart idag. Illustration: Matsmart
Matsmart har låtit IVL Svenska miljöinstitutet analysera klimateffekten av att mat konsumeras istället för att kastas och nu levererar man siffror.

Matsmart har låtit IVL Svenska miljöinstitutet analysera klimateffekten av att mat konsumeras istället för att kastas och nu levererar man siffror.

IVL- Svenska miljöinstitutet har på uppdrag av Matsmart analyserat klimateffekten av att rädda mat från att kastas, skriver e-handelsföretaget Matsmart i en pressrelease.
Rapporten visar att en order från Matsmart i genomsnitt ger en nettobesparing på 93% av klimatavtrycket jämfört med om samma varor inhandlats nya i en vanlig butik, konstaterar Matsmart.

Genomsnittsordern hos Matsmart i Sverige sparar 12,7 kg koldioxid, vilket motsvarar 1 500  smartphoneladdningar.
Totalt har de svenska kunderna bidragit med en nettobesparing på 5458 ton CO2e under det första halvåret 2021.

– Vi är väldigt glada att vi nu kan peppa våra kunder med beskedet att de verkligen gör ett bra jobb för klimatet och för att minska världens klimatavtryck för mat, säger Karl Andersson, vd och grundare hos Matsmart.
– Men de här beräkningarna sätter också ljuset på behovet att titta på produktionen när man pratar hållbarhet. Majoriteten av alla utsläpp uppstår i produktionen är det där vi kan göra störst skillnad, analyserar Andersson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil