Vill öppna vid Riksgränsen

Företaget Industrisamhället vägrenen vill öppna en handelsplats mittemot tullstationen vid Riksgränsen och Kiruna kommun är positiv till satsningen.

En utökad satsning på gränshandeln längst i norr med en ny handelsplats mittemot tullstationen vid Riksgränsen i Norrbotten.
Så ser planen ut hos företaget Industrisamhället vägrenen, ett dotterbolag till investeringsbolaget Fastator.

Nu har man ansökt hos Kiruna kommun om ett planbesked, rapporterar SR P4 Norrbotten.
Enligt ansökan siktar man på en handelsplats med livsmedelshandel och annan handel, restaurang och eventuellt hotell samt i anslutning personalbostäder.

Enligt SR rör det sig om en handelsplats i storleken 3 800 kvadratmeter och Kiruna kommun är allmänt positiv till idén.
– Jag har hört att de är på gång och att de vill satsa stort. Det är alldeles vid tullhuset på den svenska sidan de vill bygga och de har köpt marken som jag förstått. Som jag ser det finns inga problem och jag hoppas verkligen att det blir av, säger Gunnar Selberg, kommunalråd (c) i Kiruna kommun till lokaltidningen.

Han anser att det bör finnas potential i ytterligare en gränshandel vid sidan av den som finns idag.
– Ser man till Strömstad och gränskommunerna i Värmland så har den stor omsättning och ger många arbetstillfällen. Klart att vi skulle kunna utnyttja den potentialen bättre.

En utökad satsning på gränshandeln längst i norr planeras. | Foto av Roland Magnusson

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform

”Stark start på hösten”

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade 6,3 procent under september 2020 jämfört med motsvarande månad 2019, enligt Svensk dagligvaruhandel.

Coop vill utveckla klimatmål

Coop tar nästa steg i klimat- och hållbarhetsarbetet genom ett åtagande inom systemet Science based targets som bygger på vetenskapligt baserade mål.

Systembolaget vann mot Winefinder

Domstolen ger Systembolaget och slår fast att Winefinder driver en verksamhet som liknar detaljhandel. Nu beläggs Winefinder med vite på en miljon kr.

Krav vill se kommunalt ansvar

Kommunerna bör ta ansvar för att driva utvecklingen av ekologiska varor, hävdar Krav och anser sig ha stöd av en ny undersökning man låtit Sifo göra.

122 sökte pengar hos Lidl

122 projekt sökte finansiering hos Lidl i ”Hållbarhetsakuten”. Nu presenteras åtta finalister och vinnarna bland dem kommer att presenteras november.

Sodastream fyller på smaker

Efter fjolårets lansering av Pepsico-smaker går Sodastream nu vidare och utvidgar sin Pepsi-portfölj på den svenska marknaden med smaken Mountain Dew.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.