Vill öppna vid Riksgränsen

En utökad satsning på gränshandeln längst i norr planeras. | Foto av Roland Magnusson
Företaget Industrisamhället vägrenen vill öppna en handelsplats mittemot tullstationen vid Riksgränsen och Kiruna kommun är positiv till satsningen.

En utökad satsning på gränshandeln längst i norr med en ny handelsplats mittemot tullstationen vid Riksgränsen i Norrbotten.
Så ser planen ut hos företaget Industrisamhället vägrenen, ett dotterbolag till investeringsbolaget Fastator.

Nu har man ansökt hos Kiruna kommun om ett planbesked, rapporterar SR P4 Norrbotten.
Enligt ansökan siktar man på en handelsplats med livsmedelshandel och annan handel, restaurang och eventuellt hotell samt i anslutning personalbostäder.

Enligt SR rör det sig om en handelsplats i storleken 3 800 kvadratmeter och Kiruna kommun är allmänt positiv till idén.
– Jag har hört att de är på gång och att de vill satsa stort. Det är alldeles vid tullhuset på den svenska sidan de vill bygga och de har köpt marken som jag förstått. Som jag ser det finns inga problem och jag hoppas verkligen att det blir av, säger Gunnar Selberg, kommunalråd (c) i Kiruna kommun till lokaltidningen.

Han anser att det bör finnas potential i ytterligare en gränshandel vid sidan av den som finns idag.
– Ser man till Strömstad och gränskommunerna i Värmland så har den stor omsättning och ger många arbetstillfällen. Klart att vi skulle kunna utnyttja den potentialen bättre.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil