Vill öppna vid Riksgränsen

En utökad satsning på gränshandeln längst i norr planeras. | Foto av Roland Magnusson
Företaget Industrisamhället vägrenen vill öppna en handelsplats mittemot tullstationen vid Riksgränsen och Kiruna kommun är positiv till satsningen.

En utökad satsning på gränshandeln längst i norr med en ny handelsplats mittemot tullstationen vid Riksgränsen i Norrbotten.
Så ser planen ut hos företaget Industrisamhället vägrenen, ett dotterbolag till investeringsbolaget Fastator.

Nu har man ansökt hos Kiruna kommun om ett planbesked, rapporterar SR P4 Norrbotten.
Enligt ansökan siktar man på en handelsplats med livsmedelshandel och annan handel, restaurang och eventuellt hotell samt i anslutning personalbostäder.

Enligt SR rör det sig om en handelsplats i storleken 3 800 kvadratmeter och Kiruna kommun är allmänt positiv till idén.
– Jag har hört att de är på gång och att de vill satsa stort. Det är alldeles vid tullhuset på den svenska sidan de vill bygga och de har köpt marken som jag förstått. Som jag ser det finns inga problem och jag hoppas verkligen att det blir av, säger Gunnar Selberg, kommunalråd (c) i Kiruna kommun till lokaltidningen.

Han anser att det bör finnas potential i ytterligare en gränshandel vid sidan av den som finns idag.
– Ser man till Strömstad och gränskommunerna i Värmland så har den stor omsättning och ger många arbetstillfällen. Klart att vi skulle kunna utnyttja den potentialen bättre.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

Årets julsnaps äldst i världen

I år lanseras nationalsnapsen Vasa 1628 som årets julsnaps, en snaps som faktiskt kan göra anspråk på att vara världens äldsta sprit.

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil