Snart fossilfritt för Postnord i två städer

Snart fossilfritt för Postnord i två städer
Glada miner när Postnord blir fossilfritt i Helsingborg och Uppsala. Foto: Pressbild Postnord
Postnord meddelar att företagets leveranser i Helsingborg och Uppsala nu blir fossilfria med sikte på att hela företaget ska vara det senast 2030.

Postnord meddelar att företagets leveranser i Helsingborg och Uppsala nu blir fossilfria med sikte på att hela företaget ska vara det senast 2030.

De senaste åren har PostNord gjort stora satsningar för att skapa hållbara och klimatsmarta leveranslösningar. En stor del av denna satsning handlar om övergången från fossila till förnyelsebara drivmedel, skriver Postnord i en pressrelease.
Sammanhanget är att man nu kan meddela att Postnords leveranser i Helsingborg och Uppsala blir helt fossilfria.

Postnord har börjat övergången till helt fossilfritt i Sveriges största städer och är idag fossilfritt på Södermalm och i delar av Malmös innerstad.
Nu blir även alla leveranser i Helsingborg och Uppsala helt fossilfria.

– Vi jobbar aktivt för att våra leveranser ska bli mer hållbara och att nå målet med fossilfrihet till 2030. Det känns fantastiskt att ta ännu ett steg med helt fossilfria leveranser i Helsingborg och Uppsala. Som en rikstäckande verksamhet är det viktigt för oss att driva klimatomställningen, så detta är ett av många steg i den riktningen, säger Sofia Leffler Moberg, hållbarhetschef hos Postnord.

PostNords fossilfria leveransverksamhet innebär att all transport av paket, inom kommunens miljözoner, sker med cykel, elfordon eller med fordon som drivs med förnybara drivmedel.
Postnord har sedan länge levererat med elcyklar samt andra el och gasfordon och ersätter nu diesel med HVO100 i tidigare dieseldrivna distributionsfordon inom dessa miljözoner.
HVO100 är ett drivmedel baserat på vegetabiliska oljor, avfall och restprodukter och är utvunnet från 100 procent förnyelsebart material.

Omställningen till en fossilfri leveransverksamhet i de två städerna kommer att ske i slutet på mars 2021. Samtliga tjänster och leveranser, både leveranser till mottagare och företag, faller inom ramen för omställningen. Även butiksleveranserna är fossilfria.
Under året kommer fler städer och stadsdelar att stegvis bli fossilfria, meddelar logistikföretaget.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil