Ekonomichefen blir tf vd

Ekonomichefen Fredrik Nilsson blir tillförordnad vd på Löfbergs från 1 november. | Foto: Pressbild
Fredrik Nilsson, idag ekonomichef hos Löfberg, tar över jobbet som vd tills vidare under jakten på en efterträdare till Lars Appelqvist som går till Scan.

Fredrik Nilsson, 46, har alltså utsetts till tillförordnad vd på Löfbergs. Fredrik arbetar idag som ekonomichef på kafferosteriet, ett jobb han behåller.
Jobbet som tf vd gäller från 1 november samtidigt som Lars Appelqvist är kvar året ut i företaget.

– En naturlig lösning som ger arbetsro både i verksamheten och i rekryteringen av ny vd, säger Kathrine Löfberg, styrelseordförande för Löfbergs.
Rekryteringsprocessen är samtidigt igång sedan Appelqvist i somras meddelade att han byter jobb efter 22 år på Löfbergs, varav tolv som vd.
Fredrik Nilsson har varit ekonomichef hos Löfbergs sedan sommaren 2018, och ingår i koncernledningen.

– Vi har påbörjat rekryteringen, men kommer att ha stort tålamod. Det får ta den tid det tar. Det viktiga är att vi hittar rätt person för oss och vår verksamhet, säger Kathrine Löfberg.
– Det handlar naturligtvis om erfarenhet och kompetens, men också om att hen delar våra värderingar och gillar och förstår möjligheterna med att vara ett familjeföretag som vill fortsätta utvecklas, konstaterar hon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil