Ny vd anställd när Stockfiller växlar upp

Ny vd anställd när Stockfiller växlar upp
Bengt Eliasson är nyanställd som vd för digitala plattformen Stockfiller. Foto: Pressbild
Digitala plattformen Stockfiller, växlar upp sin satsning mot nästa nivå genom att anställa Bengt Eliasson som vd för företaget.

Digitala plattformen Stockfiller, växlar upp sin satsning mot nästa nivå genom att anställa Bengt Eliasson som vd för företaget.

Stockfiller, som prisats för sin plattform för inköpare och leverantörer inom dagligvaror, satsar vidare.
En ny extern vd, Bengt Eliasson, ska föra företaget till nästa nivå, skriver företaget i en pressrelease.

Bengt Eliasson har tidigare jobbat inom bland andra Ica, Coop, Movement Group och IBM.

– Med sina erfarenheter från såväl dagligvaruhandel, leverantör och teknikföretag är Bengt Eliasson rätt person att förvalta och utveckla det vi har byggt upp, säger Jesper Jannesson som tillsammans med Christopher Jonsson grundade Stockfiller för fem år sedan.

Stockfiller startade för fem år sedan som en tjänst för leverantörer och inköpare inom livsmedelsbranschen.

Det handlar kortfattat om en digital plattform som underlättar för butiker, restauranger och kiosker att göra inköp effektivt från producenter och grossister som går utanför de centrala flödena, samtidigt som leverantörerna fått en ny kanal att nå ut i med sina produkter.

Vid starten 2016 hade Stockfiller knutit upp 45 butiker och en handfull leverantörer.
Idag är drygt 5 000 butiker och restauranger i Europa anslutna till plattformen, merparten i Sverige, samt mer än 600 leverantörer.

En viktig del av den fortsatta satsningen är att anställa en extern vd, Bengt Eliasson, som har erfarenheter från såväl dagligvaruhandel, leverantörssidan som IT-utveckling.
– Det har alltid funnits en röd tråd genom mina val av befattningar, det är att jobba för en mer dynamisk och konsumentstyrd detaljhandel, säger Bengt Eliasson.

– Hos Stockfiller får jag fortsatt den möjligheten. Det som Jesper Jannesson och Christopher Jonsson har byggt upp är bara början, fortsätter han.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil