Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

”Illa men nästa kvartal bättre”

Branschen föll med 11,6 procent under andra kvartalet. | Foto av Doug Olson
Försäljningen i närbutiker, på mackar och i servicebutiker, alltså convenience-branschen, i Sverige föll under andra kvartalet i år med 11,6 procent.

Försäljningen i convenience-branschen har under pandemin utvecklats olika beroende på butikernas lägen. Största tappet totalt sett skedde under april och maj, vilket nu bekräftas av Convenience Stores index för kvartal 2 i år.
– Vi hade räknat med tvåsiffrigt, säger Convenience stores Swedens vd Bengt Hedlund som dock nu ser fram mot ljusare tider.

Branschen föll med 11,6 procent under andra kvartalet, jämfört med motsvarande period 2019.
Tappet under första kvartalet var 2 procent och där syntes naturligtvis enbart de första veckorna av den då uppblåsande corona-krisen.

– Vi är inte överraskade över siffrorna men vet ju att det slagit väldigt olika i branschen beroende på lägen. Enkelt uttryckt kan man säga att tidigare A-lägen nu blivit motsatsen, analyserar Bengt Hedlund på organisationens webb.
– Många butiker i bostadsområden och längs vägar har däremot inte märkt av någon minskning och ett flertal har till och med ökat, konstaterar Bengt Hedlund som påpekar att vi med säkerhet kommer att få mer positiva tal när index för tredje kvartalet redovisas.

– Den tuffaste perioden var april, maj och halva juni. Efter det lossnade det på många ställen. Eftersom denna sommar är den första i historien då alla svenskar är i Sverige samtidigt, borde det gynna convenience-handeln totalt sett, avslutar Hedlund.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.