Fördjupar samarbetet med Svenskmärkning

Fördjupar samarbetet med Svenskmärkning
Korvbrödsbagarn är ett av de varumärken som ingår i det fördjupade samarbetet med Svenskmärkning. Foto: Pressbild Mattias Södermark
Lantmännen fördjupar sitt samarbete med Svenskmärkning. Under 2021 inkluderas Kungsörnen, Axa, Go green och Korvbrödsbagarn i märkningen.

Lantmännen fördjupar sitt samarbete med Svenskmärkning. Under 2021 inkluderas Kungsörnen, Axa, Go green och Korvbrödsbagarn i märkningen.

Lantmännen ingår samarbetsavtal med Svenskmärkning och kommer under andra kvartalet 2021 att utöka märkningen av varumärkesportföljen.
Produkter från Kungsörnen, Axa, Go green och Korvbrödsbagarn märks under 2021 i syfte att tydliggöra livsmedlens ursprung och förädlingsprocess. På årsbasis kommer över 50 miljoner konsumentförpackade produkter att svenskmärkas, meddelar Lantmännen idag.

Mjöl från Kungsörnen märks sedan fjolåret och som märkesanvändare kommer Lantmännen under första halvåret 2021 att utöka användningen av ”Från Sverige”-märket genom märkning av Axa havregryn samt ärtor, bönor och linser från Go green.
Även konsumentförpackat bröd från Korvbrödsbagarn kommer successivt att få märkningen under sommaren.

– Det handlar i grunden om att göra det enklare för konsumenter att välja produkter som odlas och produceras i Sverige. Den nya märkningen tillsammans med Lantmännen garanten kommer att skapa tydlighet för konsumenter samtidigt som vi synliggör kopplingen till våra ägare, svenska bönder, säger Mark Robinsson, marknadschef hos Lantmännen.

– Vi ser att konsumenter allt mer efterfrågar svenskproducerade livsmedel samtidigt som de vill ha en ökad tydlighet kring ursprung och hur varan produceras. Det är därför glädjande att Lantmännen nu märker ytterligare delar av sin varumärkesportfölj, säger Ulrika Ekström, vd hos Svenskmärkning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil