Rapporterar rekord för Apotekarnes must

Arkivbild MostPhotos
Carlsberg Sverige meddelar – redan innan jul – att försäljningen av Apotekarnes julmust kommer att nå rekordnivåer under 2023.

Under 2023 väntas nära 32 miljoner liter att säljas i Sverige enligt Carlsberg Sveriges prognos – en historiskt hög siffra. Det motsvarar mer än tre liter per person i Sverige i snitt.

Stordragaren i tillväxten är Apotekarnes sockerfria varianter: Apotekarnes julmust sockerfri och Julmust apelsin sockerfri.

Apelsin-varianten lanserades under 2023 och har nu bidragit till att nära varannan liter (41 procent) som säljs av Apotekarnes Julmust i dag är någon av de sockerfria varianterna.

– Apotekarnes julmust är en självklarhet för många av oss under julen. Vi är glada och stolta att förse svenskarna med julkänsla och värna om såväl tradition som innovation genom vår julmust. Lanseringen av Apotekarnes julmust apelsin har breddat basen ytterligare och bidrar till att ännu fler nu hittar julmusten som sin favoritdryck, säger Johan Kikas, marknadschef för vatten och läsk hos Carlsberg Sverige.

Mest av denna julmust dricker man i Västerbotten och Norrbotten.

Minst?
Det går åt bland stockholmarna som får i sig 2,37 liter per person att jämföra med de 3,74 liter det handlar om per norrlänning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil