Coop vill utveckla klimatmål

Coop signerar åtagande om Science based targets som ett led i att utveckla sina klimatmål. | Foto: Pressbild
Coop tar nästa steg i klimat- och hållbarhetsarbetet genom ett åtagande inom systemet Science based targets som bygger på vetenskapligt baserade mål.

Coop tar nästa steg i företagets klimat- och hållbarhetsarbete genom att signera ett åtagande om att sätta klimatmål inom det internationella systemet Science based targets, skriver man i en pressrelease.
Åtagandet innebär att Coop ska sätta vetenskapligt baserade mål för att sänka företagets växthusgasutsläpp i enlighet med Parisavtalet.

− Klimat och energi är sedan lång tid en viktig del av Coops hållbarhetsarbete och vi gör hela tiden förbättringar för att minska vår klimatpåverkan. Vår absolut största klimatpåverkan kommer från de produkter som vi säljer, konstaterar Charlotta Szczepanowski som är chef för kvalitet och hållbarhet hos Coop Sverige.

– När vi nu går in i Science Based Target-samarbetet kommer vi kunna målsätta klimatutsläppen från våra egna varor men även för våra leverantörer.

Science based target initiative är ett internationellt samarbete där de företag och organisationer som sätter klimatmål inom ramen för initiavet åtar sig att uppfylla Parisavtalets mål om att inte öka jordens medeltemperatur med mer än 1,5 grader.

För att kunna sätta målen behövs en genomgång av företagets utsläpp genom hela värdekedjan. 
Det handlar dels om ett mål på fem års sikt och dels om ett på tio års.

− När vi nu går in en process med att sätta enskilda klimatmål kommer vi också att säkerställa att vi inte gör förbättringar inom ett enskilt område på bekostnad av ett annat, poängterar Charlotta Szczepanowski. 
Åtagandet om Science Based Targets har signerats av Coop Sveriges vd Magnus Johansson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil