Coop vill utveckla klimatmål

Coop signerar åtagande om Science based targets som ett led i att utveckla sina klimatmål. | Foto: Pressbild

Coop tar nästa steg i företagets klimat- och hållbarhetsarbete genom att signera ett åtagande om att sätta klimatmål inom det internationella systemet Science based targets, skriver man i en pressrelease.
Åtagandet innebär att Coop ska sätta vetenskapligt baserade mål för att sänka företagets växthusgasutsläpp i enlighet med Parisavtalet.

− Klimat och energi är sedan lång tid en viktig del av Coops hållbarhetsarbete och vi gör hela tiden förbättringar för att minska vår klimatpåverkan. Vår absolut största klimatpåverkan kommer från de produkter som vi säljer, konstaterar Charlotta Szczepanowski som är chef för kvalitet och hållbarhet hos Coop Sverige.

– När vi nu går in i Science Based Target-samarbetet kommer vi kunna målsätta klimatutsläppen från våra egna varor men även för våra leverantörer.

Science based target initiative är ett internationellt samarbete där de företag och organisationer som sätter klimatmål inom ramen för initiavet åtar sig att uppfylla Parisavtalets mål om att inte öka jordens medeltemperatur med mer än 1,5 grader.

För att kunna sätta målen behövs en genomgång av företagets utsläpp genom hela värdekedjan. 
Det handlar dels om ett mål på fem års sikt och dels om ett på tio års.

− När vi nu går in en process med att sätta enskilda klimatmål kommer vi också att säkerställa att vi inte gör förbättringar inom ett enskilt område på bekostnad av ett annat, poängterar Charlotta Szczepanowski. 
Åtagandet om Science Based Targets har signerats av Coop Sveriges vd Magnus Johansson.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform
Löneavtal klart hos Coop till 2023

Löneavtal klart hos Coop till 2023

Det blir löneökningar på totalt 1 354 kr för avtalsperioden och mest till de som tjänar minst när nu Handels förhandlat färdigt för Coops anställda.

Scan och Foodora i julsamarbete

Scan och Foodora i julsamarbete

Foodora och Scan inleder ett samarbete i Stockholm vid jul där man erbjuder stockholmarna en matkasse med leverans under samma dag och inom en timme.

Mycorena vinner Utstickarpriset

Mycorena vinner Utstickarpriset

När Polarbröd för nionde året delar ut Utstickarpriset går det till startupen Mycorena för en metod att tillverka svampprotein av livsmedelsrester.

Fransk kedja vill sälja nyttigt här

Fransk kedja vill sälja nyttigt här

Franska kedjan Monoprix söker sig utomlands och vill bland annat etablera sig i Sverige och sälja bland annat hälsosamma och hållbara livsmedel.

Var tredje planerar färre julklappar

Var tredje planerar färre julklappar

32 procent av dem som svarat i en ny undersökning tänker köpa färre julklappar än tidigare – och fler kvinnor kan tänka sig ge bort begagnat.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.